Russell heeft geen voorkeur voor teamgenoot in 2025, maar stelt wel belangrijke eis aan Mercedes Formule 1
Formule 1

Russell heeft geen voorkeur voor teamgenoot in 2025, maar stelt wel belangrijke eis aan Mercedes

Russell heeft geen voorkeur voor teamgenoot in 2025, maar stelt wel belangrijke eis aan Mercedes

George Russell stelt dat het hem niet uitmaakt wie zijn nieuwe teamgenoot wordt bij Mercedes, maar de Brit verwacht wel dat zijn team beide coureurs een gelijke behandeling geeft. Dit is volgens de enkelvoudig Grand Prix-winnaar ook in de voorbije jaren zo geweest en hij wil dat Mercedes dit ook volgend jaar weer doet, als een andere coureur de plek van Lewis Hamilton bij het Duitse team inneemt.

Begin februari zorgde Hamilton, nog voor de start van het 2024-seizoen, dat de rijdersmarkt voor 2025 al vroeg in beweging kwam. De zevenvoudig wereldkampioen kondigde aan Mercedes te zullen verruilen voor Ferrari en dat betekent dat Mercedes nog een stoeltje vrij heeft voor volgend jaar. In de afgelopen maanden werden er al veel mogelijke opvolgers genoemd, waarvan de naam van Max Verstappen de meeste opvallende is. Door de soap rondom Red Bull-teambaas Christian Horner en de vermeende machtsstrijd binnen het Oostenrijkse team zou de Nederlander de deur naar een ander F1-team op een kier hebben gezet.

Russell werd al geconfronteerd met de mogelijkheid dat Verstappen, met wie hij het op het circuit al een aantal keren flink aan de stok heeft gehad, in 2025 zijn nieuwe teamgenoot zou kunnen worden. De Brit stelde toen dat hij daar geen problemen mee zou hebben en in zijn eigen kwaliteiten te geloven. Tegenover Motorsport.com herhaalt de Mercedes-coureur dat nog maar eens, maar hij heeft wel één belangrijke eis. 'Ze willen aan beide coureurs de grootste kansen geven om de race te winnen. Het maakt dan niet uit wie mijn teamgenoot wordt, ze moeten dit voortzetten', wil Russell dat Mercedes beide coureurs ook in 2025 gelijktijdig de updates geeft.

Gelijke kansen Russell en Hamilton

Door de vroege bekendmaking van het vertrek van Hamilton werd aangenomen dat Russell bij Mercedes wel eens een voorkeursbehandeling zou kunnen krijgen, maar de jongste van Britten stelt dat dit absoluut niet aan de orde is en stelt ook dat Hamilton ook nog tot op het bot gemotiveerd is. 'Sinds de aankondiging van het nieuws van Lewis (Hamilton, red.) is hij professioneel gebleven. De werkrelatie met de mensen binnen Mercedes is op geen enkele manier veranderd. Het team heeft het richting ons erg goed gedaan en we hebben gelijke kansen gekregen. Dat is altijd al zo geweest. Zo doen we dat bij Mercedes', zegt Russell tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws