Oud-coureur uit kritiek op Ferrari: 'Ze hebben de verkeerde coureur getekend' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur uit kritiek op Ferrari: 'Ze hebben de verkeerde coureur getekend'

Oud-coureur uit kritiek op Ferrari: 'Ze hebben de verkeerde coureur getekend'

Als je het aan voormalig Formule 1-coureur Christian Danner vraagt, heeft Ferrari zichzelf in een moeilijke positie gebracht nu Carlos Sainz met afstand de Grand Prix van Australië won en Lewis Hamilton vooral tegenvalt. ‘Sainz schudt alles door elkaar bij Ferrari’, zegt de Duitser tegen Motorsport-Magazin.com.

Danner neemt geen blad voor de mond en maakt heel duidelijk wat hij vindt van de beslissing van Ferrari om Sainz in te ruilen voor Hamilton. ‘Ze hebben de verkeerde coureur getekend’, meent hij. Sainz begon het seizoen met een derde plek in Bahrein achter de twee coureurs van Red Bull Racing. De tweede race moest hij vanwege een blindedarmoperatie missen en bij terugkomst won hij dus de Grand Prix van Australië. De Spanjaard doet prima zaken, maar heeft nog geen stoeltje voor 2025.

‘Als ik als toekomstig nummer één-coureur verslagen word door degene die door het team ontslagen is, is dat lastig’, geeft Danner aan. ‘Sainz benadert een race met inzet, plezier aan het rijden en agressiviteit, dat bevalt mij enorm’, prijst de Duitser de ontslagen coureur. ‘Daar hoort ook een bepaalde houding bij die zegt: nu ik en geen ander. Dat kan men niet alleen terugzien in zijn ogen, maar in elke bocht.’ Danner gelooft dat Sainz daarmee ook aan Ferrari wil tonen dat ze een grote fout hebben gemaakt. ‘Jullie hebben de verkeerde coureur getekend voor volgend jaar. Hamilton hobbelt maar wat mee, ik ben veel beter’, denkt de Spanjaard volgens de voormalig coureur.

Vasseur had geduld moeten hebben

Wil Ferrari de zevenvoudig wereldkampioen dan toch zo graag hebben, dan zouden ze volgens de Duitser de verkeerde coureur hebben ontslagen, omdat Sainz sneller is. In zijn ogen doet de Madrileen zeker niet onder voor teamgenoot Charles Leclerc, de Spanjaard is immers de enige die de zegereeks van Max Verstappen wist te onderbreken, tot twee keer toe. Volgens Danner had Ferrari-teambaas Fred Vasseur Hamilton niet zo overhaast naar de Italiaanse renstal moeten halen. ‘Hij had nog even moeten wachten. Er is geen nood bij’, aldus de Duitser.

Hamilton kan ondanks de kritiek ook wel op begrip van Danner rekenen. De voormalig coureur ziet namelijk ook dat de W15 geen geweldige wagen is. ‘Het is niet alsof hij zoals Ricciardo een heel stuk terugvalt. Dat Lewis nu zo struikelt, kan men hem niet helemaal kwalijk nemen’, relativeert de Duitser. ‘Maar één ding is duidelijk: als je de vorm van Sainz ziet, en hoe hij Leclerc zo weet te controleren, dan kan je best zeggen dat Vasseur te vroeg een beslissing heeft genomen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws