'Bij de eerste ronde vliegt Pérez er met zo'n auto af? Superdom' Formule 1
Formule 1

'Bij de eerste ronde vliegt Pérez er met zo'n auto af? Superdom'

'Bij de eerste ronde vliegt Pérez er met zo'n auto af? Superdom'

Giedo van der Garde is niet bepaald te spreken over de prestaties van Sergio Pérez in de kwalificatie van de Grand Prix van Australië. De Mexicaan belandde in het grind naast de baan toen hij zijn eerste vliegende ronde wilde starten. Pérez hield vol dat er iets mis wat met de auto en dat het probleem zich herhaalde, maar Van der Garde vond dat het een superdomme fout was van de Red Bull Racing-coureur zelf.

Pérez moest de Grand Prix van Australië starten vanuit de pitstraat nadat er wat onderdelen aan de auto waren vervangen. Na afloop van de kwalificatie gaf de Mexicaan aan dat er iets niet goed zat, waarna Red Bull-teambaas Christian Horner had bevestigd dat het één en het ander was vervangen aan de auto. Van der Garde denkt echter dat Pérez een fout maakte en dat niet wilde toegeven. 'Pérez liet zich zeker zien', zucht de voormalig Formule 1-coureur in de De Race Show-podcast. 'Hij maakte echt een domme fout.'

De 33-jarige stond naast de baan voordat hij zijn eerste snelle ronde kon afmaken. 'Bij de eerste vliegende ronde ga je er met zo'n auto af? Superdom', stelt Van der Garde zonder twijfel. 'Ik denk dat hij had moeten zeggen dat hij een fout maakte.' Red Bull smoesde er zelf verder ook niet veel over, ze lieten weten dat er wat onderdelen vervangen waren en dat Pérez daardoor vanuit de pitstraat de race mocht aanvangen. De coureur uit Guadalajara kon profiteren van de chaos in Melbourne en eindigde met een P5.

Van der Garde zag dramatisch weekend voor Ferrari: 'Leclerc kreeg kortsluiting'

Voor Pérez was het de bedoeling dat Carlos Sainz P4 zou pakken, maar de Spanjaard kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor het incident met Fernando Alonso bij de laatste herstart. De Scuderia was haar eerste coureur al kwijt voordat de openingsronde voorbij was, Charles Leclerc eindigde in het grind bij de derde bocht. 'Het was voor Ferrari een dramatisch weekend. Ze hadden een goede auto, ze hadden op het podium kunnen komen', denkt Van der Garde. 'Sainz was beter in de kwalificatie, dus ik denk dat Leclerc kortsluiting kreeg, hij stuurde te agressief in.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws