Bild: 'Gesprekken motorreglementen kunnen tot december duren' Formule 1
Formule 1

Bild: 'Gesprekken motorreglementen kunnen tot december duren'

Bild: 'Gesprekken motorreglementen kunnen tot december duren'

Auto Bild is achter de geruchten rondom een Formule 1-intrede van Audi aangegaan. Ze hebben boven water gekregen dat twee van de vier teams die in verband gebracht werden met het Duitse automerk afgehaakt lijken te zijn. Alleen Williams en Sauber zouden momenteel nog open staan voor een overname. Daarnaast wordt gesteld dat het tot december zou kunnen duren voordat het motorreglementenpakket van 2026 op tafel ligt.

Een van de primaire kandidaten voor een samenwerking met Audi is Sauber. Het Duitse medium weet echter te melden dat er hoe dan ook nog niets op papier staat tussen deze twee partijen: 'Er staat niets vast tussen Audi en Sauber. Sauber staat hoog op de kandidatenlijst voor een overname, maar Williams wordt ook nog beschouwd als mogelijke partij.'

Allebei de opties lijken logisch. Audi maakt namelijk al gebruik van de windtunnel van Sauber voor haar Le Mans-prototypes, en heeft op deze manier al een samenwerking lopen. Ook is er een link naar Williams aanwezig. Jost Capito, de huidige teambaas van de Britse renstal, is namelijk afkomstig van Volkswagen, wat de gesprekken makkelijker zou kunnen maken.

Volgens Bild zijn er momenteel wel al twee duidelijke afvallers aan te wijzen. McLaren stond heel even in de belangstelling, maar toen duidelijk werd dat het team uit Woking sowieso niet van plan was om een meerderheidsbelang te verkopen, haakte Audi af. 'Ook Aston Martin is er blijkbaar niet uitgekomen', zo haakt het medium hierop in. Dezelfde reden werd genoemd om te verklaren waarom Aston Martin er geen toekomst meer in ziet. De huidige eigenaar, Lawrence Stroll, houdt de touwtjes graag zelf in handen.

Nieuwe F1-motorreglementen pas in december?

Tot slot wordt er in het artikel van Bild geconstateerd dat het conceptualiseren van de motorreglementen voor 2026 vertraging opgelopen heeft, en dat het nog wel even kan duren voordat deze gevormd zijn. Dit heeft deels te maken met de nieuwe FIA-voorzitter, Mohammed Bin Sulayem, die het motorsportorgaan qua personeel volledig opnieuw ingericht heeft. Daarmee zouden de onderhandelingen opgehouden kunnen zijn tot december, al werd ook juli recent als deadline genoemd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws