Verstappen krijgt veel lof over mentale kracht: 'Hij was zeven tot acht tienden sneller' Opinie
Opinie

Verstappen krijgt veel lof over mentale kracht: 'Hij was zeven tot acht tienden sneller'

Verstappen krijgt veel lof over mentale kracht: 'Hij was zeven tot acht tienden sneller'

Max Verstappen kan rekenen op veel lof na zijn optreden tijdens de Grand Prix van Canada, waarin de Nederlander oppermachtig was in de kwalificatie en de race ook op zijn naam wist te schrijven. Philipp Eng, oud-Formule 2-coureur en nu actief in de DTM, heeft veel bewondering voor Verstappen, en dat heeft hij in Montreal op het Circuit Gilles Villeneuve opnieuw laten zien.

'Als autocoureur gaat het erom dat je mentaal sterk bent', begint Eng over Verstappen op ServusTV. 'Niets kan hem van de baan krijgen. Als je kijkt naar de kwalificatie in Montreal. De baan was aan het opdragen en Max was daar ongelooflijk. Elke keer als hij een vliegende ronde reed, was hij zeven tot acht tienden sneller dan de nummer twee. In die situaties heb je het vertrouwen nodig. Het is gewoon prachtig om naar te kijken.'

'Dat is ook het mooie van de Formule 1'

Op dit moment kent Verstappen een voorsprong van 49 punten op de nummer drie, Charles Leclerc. Bij de constructeurs kent Red Bull Racing een voorsprong van 46 punten op Ferrari. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd, denkt Eng. 'Volgens mij zeiden ze hetzelfde over Ferrari aan het begin van het seizoen. Zij hadden toen al meer dan 40 punten op hun naam staan. Maar het tij is zo snel gekeerd. Dat is ook het mooie van de Formule 1 vandaag de dag.'

Toch zullen de kwaliteiten van Verstappen een belangrijke rol gaan spelen. 'Red Bull heeft nog steeds Verstappen. Hij kan het beslissen. Een coureur van dat kaliber kan uiteindelijk het verschil maken', is Eng dan ook van mening. 'Maar in mijn ogen ligt het helemaal open. Er is ook nog het budgetplafond, qua ontwikkeling, wie komt er door en wie niet? Ik zou me daar niet op vastbinden', besluit de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws