Binotto blust brandje: 'Hij bedoelde vóór 2026, dus tussen nu en dan' Formule 1
Formule 1

Binotto blust brandje: 'Hij bedoelde vóór 2026, dus tussen nu en dan'

Binotto blust brandje: 'Hij bedoelde vóór 2026, dus tussen nu en dan'

De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, heeft een brandje geblust, aangesticht door John Elkann, de bestuursvoorzitter bij het team. Hij vertelde dat Ferrari voor 2026 zowel in het coureurs- als het constructeurskampioenschap moest winnen. Dat wekte bij fans van de Italiaanse renstal het idee dat het team voor de komende seizoenen niet gemotiveerd is.

Binotto legt uit dat dat absoluut niet was wat Elkann bedoelde met de uitspraken. 'Ik denk dat het meer is dan alleen het managen van verwachtingen', begint de teambaas, geciteerd door Formula Rapida. 'Ik denk dat wat hij precies zei was: vóór 2026, dus van nu tot 2026 en ongetwijfeld is de ambitie van het team om het zo snel mogelijk te doen', vertelt de in Zwitserland geboren Italiaan.

Toch is Binotto er ook niet heel zeker van dat het team op korte termijn het kampioenschap kan winnen. 'Aan de andere kant, als we naar het huidige seizoen kijken, zijn we ons er volledig van bewust dat er nog steeds stappen nodig zijn om op de een of andere manier in staat te zijn om een kampioenschap te winnen.'

'Het heeft ons zeker overwinningen gekost'

'Ferrari heeft, denk ik, een enorme ontwikkeling doorgemaakt in termen van prestaties, van het laatste seizoen tot dit seizoen en als we terugkijken op de geschiedenis van Ferrari, moet je vele jaren terug om zo'n grote ontwikkeling te zien', legt Binotto uit. 'Dus ik denk dat het team over het algemeen fantastisch werk heeft geleverd bij het ontwikkelen van de huidige auto.'

'Maar toch is er wel de betrouwbaarheid, want ik denk dat dat ons minstens een paar overwinningen en kampioenschappen heeft gekost, want daarvoor moet je betrouwbaar zijn, zonder twijfel', geeft de teambaas eerlijk toe. Verder ziet Binotto ook de andere zwaktepunten van het team. 'Ook kunnen we verbeteren op het gebied van racemanagement, zoals strategie en pitstops', vertelt hij.

'We hebben continu contact'

Toch schiet Binotto snel weer in de verdediging. 'Ik denk dat je tijdens het raceweekend altijd fouten mag maken en ik denk dat perfect zijn bijna onmogelijk is', zo vertelt hij. 'Maar we zijn ons er zeker van bewust dat er nog steeds verbeteringen nodig zijn om het kampioenschap te winnen en we werken allemaal heel hard om er zo snel mogelijk te zijn', legt de teambaas uit. 'Door continu te werken zoals we de afgelopen seizoenen hebben gewerkt, weet ik vrij zeker dat deze verbeteringen zeer binnenkort zullen komen.'

Binotto wil ook nog kwijt dat de voorzitter achter Ferrari staat. 'Het team en ik weten dat we de volledige steun van onze voorzitter hebben, dus we hebben geen artikel of interview nodig om dat te weten', zo vertelt de teambaas. 'We hebben continu contact', eindigt Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws