Binotto: 'Sterke resultaat van Mercedes in Mexico totaal geen verrassing' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Sterke resultaat van Mercedes in Mexico totaal geen verrassing'

Binotto: 'Sterke resultaat van Mercedes in Mexico totaal geen verrassing'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto geeft aan totaal niet verbaasd te zijn met de één-twee van Mercedes in Mexico. Wanneer het ertoe doet, weet Mercedes het tij altijd te keren, zoals ze diverse keren in 2021 al hebben laten zien. Daarom vindt de leider van de Italiaanse renstal het ook niet verstandig dat Mercedes zo nu en dan onderschat wordt.

'Het gevecht tussen Mercedes en Red Bull is enorm spannend. Het zou een grote fout zijn om Mercedes nu al af te schrijven', stelt de Italiaan in gesprek met Sky Sports F1. Er werd verwacht dat Red Bull de races die verreden worden op circuits ver boven zeeniveau, Mexico en Brazilië, naar zich toe zou trekken. Inmiddels blijkt dat het team uit Milton Keynes een zware zondag tegemoet gaat.

Hamilton en Mercedes staan er altijd

Binotto is met name te spreken over Lewis Hamilton. Volgens de van oorsprong technische man is het de Brit die dit seizoen in waanzinnige vorm is. Met een team als Mercedes achter zich, betekent dat dat er vaak wat uit de hoge hoed getoverd kan worden: 'Hamilton ervaart een fantastisch seizoen. Zij staan er altijd wanneer het nodig is.'

'Het resultaat van vandaag is dan ook beslist geen verrassing', concludeert hij. Uiteindelijk was het Mercedes dat de voorste startrij veilig wist te stellen op een circuit waar Red Bull als favoriet werd gezien. Max Verstappen begint de Grand Prix vanaf P3, terwijl teamgenoot Sergio Pérez P4 bezet, achter de vanaf P2 startende Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws