Tanabe spreekt Verstappen tegen: 'Mercedes heeft een flinke stap gezet' Formule 1
Formule 1

Tanabe spreekt Verstappen tegen: 'Mercedes heeft een flinke stap gezet'

Tanabe spreekt Verstappen tegen: 'Mercedes heeft een flinke stap gezet'

Toyoharu Tanabe begrijpt dat Red Bull Racing een zware kwalificatiesessie achter de rug heeft. Het team uit Milton Keynes kwam niet verder dan een P3 en P4, en dat in een weekend waar het leek alsof Max Verstappen en Sergio Pérez aan het langste eind zouden trekken. Volgens de technisch directeur van Honda F1 is het deels te verklaren door het feit dat Mercedes een stap heeft gezet.

'Wederom is het ons gelukt om vier Honda aangedreven auto's naar Q3 te krijgen', zo opent de Japanner overwegend tevreden bij Honda.Racing. 'Allebei de Red Bull-bolides starten vanaf de tweede startrij', voegt hij daaraan toe. Verstappen is de man die op plek drie start, terwijl teamgenoot Pérez het Lewis Hamilton moeilijk moet maken. De Brit start voor de Mexicaan op de tweede plek.

Het was uiteindelijk Red Bull dat tegenviel. Volgens Verstappen zelf niet zozeer omdat de concurrentie aan snelheid won, maar meer omdat Red Bull heel veel snelheid verloor in het laatste deel van de kwalificatie. Tanabe spreekt de Nederlander tegen: 'Het werd tijdens de kwalificatie duidelijk dat onze rivalen sinds de derde vrije training een flinke stap hadden gezet.'

Verstappen en Pérez zonder goed rondje

De eerste ronden van Q3 ging er bij allebei de Red Bull-mannen wat fout. Zo kende Verstappen geen juiste balans, waarna hij enkele tienden verloor in de middensector. In de laatste run van de kwalificatie schoot Yuki Tsunoda van het circuit, wat allebei de Red Bulls afleidde. 'Om diverse redenen wisten ze allebei geen strakke ronde te rijden in Q3, het was dus over het algemeen een lastige sessie voor ze', concludeert Tanabe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws