Hamilton ontgoocheld na kwalificatie: 'Elk weekend voelt als een reddingsmissie' Formule 1
Formule 1

Hamilton ontgoocheld na kwalificatie: 'Elk weekend voelt als een reddingsmissie'

Hamilton ontgoocheld na kwalificatie: 'Elk weekend voelt als een reddingsmissie'

Lewis Hamilton wist niet verder te komen dat de dertiende plek tijdens de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna. De Mercedes-rijder ging met hakken over de sloot naar de tweede kwalificatiesessie, maar door een rode vlag en aanhoudende regen kon hij geen goede tijd meer neerzetten. Het is al de tweede keer dit seizoen dat de zevenvoudig wereldkampioen Q3 niet weet te halen.

Het is de eerste keer dat Mercedes geen auto in Q3 wist te krijgen sinds de Grand Prix van Japan in 2012. Ook George Russell werd in Q2 uitgeschakeld, maar staat wel boven zijn teamgenoot. 'Het was geen goede sessie voor ons, natuurlijk is dat teleurstellend', wordt Hamilton geciteerd door Motorsport.com. 'Als team hebben we ondermaats gepresteerd. Er zijn dingen die we hadden moeten doen, maar uiteindelijk niet hebben gedaan.'

Op zaterdag staat eerst de sprintrace op het programma voor de coureurs. Hamilton hoopt dat Mercedes stappen kan zetten om zo alsnog genoeg punten te kunnen pakken. 'Het zal een hele lastige sessie worden. Hopelijk is het weer beter en kunnen we de weg naar voren vinden.' Na afloop van de kwalificatie had de coureur een gesprek met teambaas Toto Wolff. Hamilton geeft niet prijs wat daar werd besproken. 'Dat blijft allemaal intern.'

Hamilton: 'Je probeert optimistisch te blijven'

Mercedes heeft tijdens de seizoenopening al meerdere klappen moeten verwerken. Desondanks heeft het team al meerdere goede resultaten weten neer te zetten. Toch vindt Hamilton het lastig om optimistisch te blijven. 'Elk Grand Prix weekend probeer je natuurlijk positief tegemoet te gaan. Iedereen in de fabriek werkt keihard, maar het lukt gewoon allemaal net niet. Elk weekend voelt aan als een soort reddingsmissie', aldus de Mercedes-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws