Marko onthult problemen bij Verstappen: 'Iets wat we niet kunnen verklaren' Formule 1
Formule 1

Marko onthult problemen bij Verstappen: 'Iets wat we niet kunnen verklaren'

Marko onthult problemen bij Verstappen: 'Iets wat we niet kunnen verklaren'

Helmut Marko heeft na afloop van de eerste vrije training aangegeven dat er een probleem was met de auto van Max Verstappen. Wat het probleem is, daar kan het team de vinger nog niet op gelegd krijgen. De Oostenrijker maakt zich nog geen zorgen en verwacht dat de problemen voor de tweede vrije training wel op te lossen zijn, maar het feit dat alleen Verstappen er last van heeft zorgt voor vraagtekens.

De eerste vrije training van de GP van Bahrein leek vrij probleemloos te verlopen voor Red Bull Racing, dat alleen Fernando Alonso in de buurt zag komen. De derde tijd van Verstappen leek dan niet direct reden tot zorgen, maar Marko geeft bij het Duitse Sky aan dat er wel degelijk een reden was voor het gat van zes tienden tussen Sergio Pérez en de Nederlander. 'In het geval van Max was er sprake van een grote verandering in het gedrag van een de auto, iets wat we op dit moment niet kunnen verklaren.'

De adviseur van het team benadrukt dat de temperaturen anders zijn dan een week geleden tijdens de testdagen het geval was, maar geeft daarbij direct aan dat dat geen reden kan zijn voor het grote verschil. 'De temperaturen zijn nu iets anders, maar we moeten we moeten uitzoeken wat er gaande is en waarom de auto ten opzichte van de wintertests zo moeizaam reageert', aldus de Oostenrijker, die daarmee laat doorschemeren dat er wel degelijk iets moet veranderen.

Verbazing bij Marko

Toch is er nog geen reden tot paniek, want het probleem zal waarschijnlijk wel te verhelpen zijn voor de start van de tweede vrije training. 'We kunnen dit zeker verhelpen voordat dat de volgende training begint. Het speelt bij slechts één auto, dat terwijl de afstellingen in theorie toch hetzelfde zouden moeten zijn', zo laat Marko weten wel verbaasd te zijn over de problemen die er zijn bij de bolide van de Nederlander.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws