Hamilton ziet Mercedes ingehaald worden door Aston Martin: 'Gat was nooit zo groot als nu' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet Mercedes ingehaald worden door Aston Martin: 'Gat was nooit zo groot als nu'

Hamilton ziet Mercedes ingehaald worden door Aston Martin: 'Gat was nooit zo groot als nu'

Lewis Hamilton ziet de toekomst voor Mercedes somber in. Aston Martin lijkt het team voorbij te hebben gestreefd en de achterstand op Red Bull Racing lijkt alleen maar groter te zijn geworden. De Brit constateerde dat tijdens de longruns de Oostenrijkers maar liefst een seconde voor liggen op zijn team. De zevenvoudig wereldkampioen ziet dan ook weinig toekomst in het huidige concept van de W14.

'We wisten na de testdagen al wel dat we ver achter liggen', aldus een teleurgestelde Hamilton tegenover De Telegraaf. 'Het is een groot gat richting de top. Ik probeer alles wat ik kan, maar het is wat het is. In de longruns was Red Bull een seconde sneller. Ik denk dat we het beste hebben gedaan wat mogelijk was, qua set-up van de auto', aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die dan ook niet weet waar die seconde ten opzichte van de Oostenrijkers goedgemaakt moet worden.

Kleine dingen kunnen er nog wel verbeterd worden, denkt de Brit, maar echt veel verschil gaat het niet maken. 'Natuurlijk kunnen we nog wat dingen veranderen, maar dan gaat het over milliseconden. We zullen de snelheid ergens vandaan moeten halen. We zaten niet heel ver van Ferrari af, zo leek het, maar Aston Martin en Red Bull waren veel sneller', ziet Hamilton, waarmee hij denkt dat Aston Martin zijn team én mogelijk ook Ferrari voorbij is geschoten.

'Gat was nooit zo groot'

De Mercedes-coureur ziet het dan ook somber in, want het lijkt erop alsof zijn team nog verder is teruggevallen dan vorig seizoen al het geval was. 'Het is een beetje de achterstand die we vorig jaar hadden, of misschien is die nog wel groter dan dat. Ik moet hoopvol blijven. Vorig jaar hebben we laten zien dat we progressie kunnen boeken, maar het gat was nooit zo groot als nu. Ik denk dat we de kloof op enig moment wel kunnen dichten, maar met het concept van de huidige auto wordt dat vrij lastig', lijkt hij weinig toekomst te zien in de huidige W14.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws