Bottas: 'Als ik de race opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik zeker voor de zachte band gaan' Formule 1
Formule 1

Bottas: 'Als ik de race opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik zeker voor de zachte band gaan'

Bottas: 'Als ik de race opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik zeker voor de zachte band gaan'

Voor Valtteri Bottas pakte de keuze om naar de harde band te gaan niet goed uit. De Fin geeft aan dat als hij de race over zou kunnen doen, hij had gekozen voor de zachte band. De Alfa Romeo-coureur scoorde in Mexico zijn eerste punt sinds de Canadese Grand Prix in juni, waardoor er een einde kwam aan een puntendroogte van elf races. Hoewel Bottas blij is met zijn eerste punt sinds een lange tijd, realiseert het team zich ook dat er wellicht meer in had gezeten voor de Fin.

Op de zaterdag plaatste de ervaren coureur zich als zesde, een geweldig resultaat wat betekende dat hij de Ferrari's splitste. Na de start verloor Bottas direct twee plaatsen en raakte hij in gevecht met Fernando Alonso. Het was diens teamgenoot Esteban Ocon die koos voor een undercut op de Alfa Romeo-coureur.

Ook de McLaren-coureurs waren sneller dan de Fin. Nadat Bottas zijn enige pitstop had gedaan en naar de harde band was gegaan, gingen Lando Norris en Daniel Ricciardo aan hem voorbij tijdens de laatste stint. Door het uitvallen van Alonso pikte Bottas toch nog het laatste puntje mee.

'Als ik de race opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik zeker voor de zachte band gaan'

Bottas was niet blij met zijn laatste stint. In de slotfase waren het Pierre Gasly en Alexander Albon die op de zachte band er nog voor zorgden dat de Alfa Romeo-coureur het lastig had. Bottas zelf had niet de snelheid op de harde band, zo gaf hij aan. : 'De harde band deed niet wat ik wilde, vooral de voorbanden niet', zo citeert Motorsport.com Bottas.'

'Als ik de race opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik zeker voor de zachte band gaan. Sommige coureurs waren echt heel snel met die band. Het was niet de beste keuze om naar de hards te gaan, maar achteraf is dat makkelijk praten', aldus de Fin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws