Vasseur had hogere verwachtingen van Mexico, maar accepteert 'waardevol punt' Formule 1
Formule 1

Vasseur had hogere verwachtingen van Mexico, maar accepteert 'waardevol punt'

Vasseur had hogere verwachtingen van Mexico, maar accepteert 'waardevol punt'

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur had hoge verwachtingen van het raceweekend in Mexico, aangezien Valtteri Bottas een ongelofelijke kwalificatie neerzette. Met teamgenoot Guanyu Zhou op P12 leek het erop dat het team zeker voor de punten kon gaan, en dat deden ze ook. De punten zijn zeer waardevol, maar toch had Vasseur meer verwacht van hun prestaties op het Mexicaanse circuit.

Vasseur was zeer te spreken over de uitkomst van de kwalificatiedag, waardoor de racedag er veelbelovend uit kwam te zien. Ondanks de punten die Bottas en Zhou hebben behaald, denkt Vasseur toch dat er een kans was die het team niet heeft gegrepen. Bottas had met zijn P6 absoluut een goede kans om rond de top vijf te blijven schommelen, maar vanwege een verkeerde strategische keuze van de harde band kwam hij niet verder dan P10.

Zhou zijn race verliep niet erg spannend. Hij had last van verkeer en moest het voornamelijk alleen doen. 'Een punt is altijd waardevol, vooral als het onze voorsprong op onze rivalen in het klassement vergroot', start Vasseur bij de internationale media. 'Maar ja, als je op P6 start en kijkt naar de pace die we lieten zien gedurende het weekend, dan hoopten we en verwachtten we zeker meer dan dat. De race ging gewoon niet zoals we wilden', legt de Alfa Romeo-teambaas uit.

Alfa Romeo duikt de data in om laatste twee races goed af te ronden

De Italiaanse renstal heeft nu twee weken de tijd om hun data te analyseren en het in Brazilië en Abu Dhabi beter te doen. 'We hadden de snelheid om achter de drie topteams te rijden', stelt Vasseur positief. 'We konden die harde band niet echt aan het werk krijgen met Valtteri, en Zhou stond op een alternatieve strategie. Na zijn stop kon hij niet echt terugkomen waar hij was', vat Vasseur samen.

'We gaan deze race analyseren en dan weten we wat er beter kan. Ondertussen bouwen we de snelheid op die we op vrijdag en zaterdag hebben laten zien. We gaan ons werk netjes afronden bij de laatste twee raceweekenden.' Alfa Romeo staat nu zesde in het klassement, met 53 punten. McLaren staat daarboven, met 146 punten, dus P5 is niet meer haalbaar. Wat Alfa Romeo wel kan, is die zesde plek behouden. Aston Martin zit ze wel op de hielen, zij staan op de zevende plek met 49 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws