Albers verwacht dat bom zal barsten bij Red Bull: 'Ze proberen van Marko af te komen' Formule 1
Formule 1

Albers verwacht dat bom zal barsten bij Red Bull: 'Ze proberen van Marko af te komen'

Albers verwacht dat bom zal barsten bij Red Bull: 'Ze proberen van Marko af te komen'

Christijan Albers verwacht dat er een bom kan barsten binnen het team van Red Bull Racing. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat mensen binnen het team af willen van adviseur Helmut Marko. Dit zou mogelijk een smet kunnen zijn op het aanstaande seizoen, aangezien het team van Red Bull een uitstekende wintertest heeft gekend. Hierdoor gaat Max Verstappen ook het seizoen in als de overduidelijke favoriet voor de titel.

De testdagen liepen nog op rolletjes voor het team van Red Bull. Het is echter nog maar de vraag of het tijdens het seizoen net zo goed blijft gaan. 'Mijn opinie is dat het gewoon een tijdbom gaat worden, zegt Albers in De Telegraaf-podcast. 'Zolang de resultaten er zijn, is dat in het voordeel van Horner en Newey, maar ik heb het gevoel dat ze gewoon een beetje proberen van die Marko af te komen. Zeker als ik dan ook hoor dat ze bepaalde journalisten in bedwang proberen te houden en dat er minder met Marko gesproken mag worden.'

Albers: 'Verstappen altijd favoriet binnen Red Bull'

Toch zijn de testdagen ook weer een goed teken voor de coureurs. Verstappen wordt nu al in de favorietenrol geduwd door verschillende mensen. Albers weet dat Red Bull een goudmijn in handen heeft met de Nederlandse coureur. 'Wie kan je anders in de auto zetten die zo geniaal is? Je weet gewoon met Max Verstappen, als je een auto bouwt die drie, vier tienden tekort komt, dat je dan nog steeds mee kan doen aan het wereldkampioenschap. Hoe fijn is dat.'

Tegelijkertijd is de voormalig Formule 1-coureur ook kritisch op Sergio Pérez. De Mexicaan reed de snelste tijd van de testdagen, maar daarmee wist hij Albers niet te imponeren. 'Max is altijd de favoriet binnen het team van Red Bull. Echt die Pérez, kanonnen man, die zit er gewoon bijna nooit goed bij. Aan de andere kant is het misschien ook wel goed om hem erbij te hebben, omdat het ook een hele hoop rust creëert. Hij mist wel echt snelheid en het is de vraag hoe lang ze daar nog happy mee zijn', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws