Bottas onder de indruk van Verstappens inhaalactie: 'Hij remde wel heel erg laat' Formule 1
Formule 1

Bottas onder de indruk van Verstappens inhaalactie: 'Hij remde wel heel erg laat'

Bottas onder de indruk van Verstappens inhaalactie: 'Hij remde wel heel erg laat'

Valtteri Bottas zit er na de Grand Prix van Mexico flink doorheen. De Mercedes-coureur werd aangetikt in de openingsronde, waardoor zijn race al vroeg kansloos werd verklaard. Even voor dat moment werd hij ook voorbijgereden door Max Verstappen door een actie die hij in alle eerlijkheid niet had aan zien komen.

Een eerlijke Bottas vertelt in gesprek met Ziggo Sport dat hij onder de indruk was van Verstappens actie bij bocht 1. 'Hij kreeg een slipstream van mij voor de eerste bocht en vervolgens remde hij echt heel laat, om eerlijk te zijn dacht ik dat hij het niet meer zou halen. Toch bleef hij op de baan, het was een knappe actie.'

Bottas na incident in bocht 1 dienaar van Hamilton

Een handvol seconden later werd Bottas in de rondte getikt, waardoor er een streep werd gezet door een goed resultaat voor de Fin. 'Het vergooide mijn hele race. Maar goed, dat is ook de Formule 1. Ik kwam hier niet om zonder punten weer naar huis te gaan, het had niet zo moeten lopen', stelt de Mercedes-coureur.

Wel liet Bottas in de slotfase van de race de snelste raceronde noteren, waarmee hij een punt weghaalde bij Verstappen. Daarmee hielp de coureur zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die nu een achterstand heeft van negentien punten in plaats van twintig ten opzichte van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws