Bottas trekt boetekleed aan na crash: 'Maar het is niet zo dat ik dit met opzet deed' Formule 1
Formule 1

Bottas trekt boetekleed aan na crash: 'Maar het is niet zo dat ik dit met opzet deed'

Bottas trekt boetekleed aan na crash: 'Maar het is niet zo dat ik dit met opzet deed'

Valtteri Bottas is van mening dat de crash in de eerste ronde van de Grand Prix van Hongarije zijn fout was, zo laat hij weten tegenover Sky Sports F1. De Mercedes-coureur zorgde door het missen van zijn rempunt ervoor dat niet alleen hij, maar ook Sergio Pérez en Lando Norris uitvielen na nog maar een enkele bocht. Bottas trekt het boetekleed aan, maar vertelt ook dat het niet met opzet gebeurde.

Er waren al meerdere geluiden die meteen wezen naar de 31-jarige als schuldige van de crash in de eerste bocht: 'Dat is terecht', vertelt Bottas die ook uitlegt waarom dat zo is. 'Ik had veel wielspin tijdens de start en daardoor verloor ik het momentum. Toen schatte ik mijn rempunt verkeerd in, maar ik had het niet verwacht dat mijn banden zouden blokkeren.'

Bottas schuldbewust, maar geen opzet in het spel

'Ik ben uiteindelijk de schuldige doordat ik achter Lando start en dat betekende dat hij de anderen eruit tikte voor hem', vertelt de meervoudig Grand Prix-winnaar verder. Door het ongeluk werd ook de race van Max Verstappen benadeeld, die uiteindelijk slechts als tiende wist te eindigen in Hongarije. 'Dat is niet goed voor mij en ook niet voor de anderen', aldus Bottas.

Na afloop van het ongeluk heeft Bottas naar eigen zeggen gesproken met de anderen die betrokken waren bij de crash in de eerste ronde van de race. Veel meer dan zijn kant van het verhaal had hij echter niet te zeggen tegenover Pérez en Norris: 'Ik zat achter ze en mijn remmen blokkeerde, maar het is niet zo dat ik dit met opzet deed.', besluit de Finse coureur van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws