Wolff biedt excuses aan naar Red Bull voor crash met Bottas Formule 1
Formule 1

Wolff biedt excuses aan naar Red Bull voor crash met Bottas

Wolff biedt excuses aan naar Red Bull voor crash met Bottas

Toto Wolff begrijpt de woede over het feit dat Valtteri Bottas de crash aan de start van de Grand Prix van Hongarije heeft veroorzaakt, zo laat hij weten tegenover Sky Sports F1. De teambaas van Mercedes zag hoe zijn coureur in aanraking kwam met Lando Norris in bocht 1 en zo ook de races van Max Verstappen en Sergio Pérez ruïneerde. Daarvoor biedt Wolff zijn excuses aan en gaat hij ook in op de wedstrijd van Lewis Hamilton.

'Ik snap alle gevoelens en de schuld moeten we aan onszelf geven', vertelt de Oostenrijker na afloop van de bizarre race in Budapest. 'Het was een kleine fout en remde daardoor te laat. Zo tikte hij Norris eruit en ook de twee Red Bulls. Dat is niet hoe dingen moeten gaan, maar in de regen kan het best lastig zijn.'

Verstappen was ook betrokken bij het incident, maar kon wel doorrijden tot het einde. Wolff: 'Ik denk dat hij werd gesandwitched. Bottas remde iets later, maar tegelijkertijd ook té laat. Zoals ik al zei, is het een kleine fout, maar het veroorzaakt zo veel. Dat kost ook zo veel punten en daarom biedt ik publiekelijk mijn excuses aan naar Red Bull, het spijt me', aldus een schuldbewuste Wolff.

Wolff staat achter beslissing om Hamilton niet te pitten

Over Hamilton had Wolff ook het één en ander te zeggen. De Engelsman verloor de leiding van de wedstrijd door een extra pitstop. Bij de herstart na de crash van Bottas ging iedereen naar binnen voor droogweerbanden, behalve de zevenvoudig wereldkampioen: 'Als leidende auto is het altijd lastig en als je de enige bent die pit, ben je altijd laatste. Nu zag het eruit alsof we eenzaam waren op de grid. Dat werkte ons tegen.'

'Maar, ik sta absoluut achter de keuze om hem buiten te laten', vertelt de teambaas van Mercedes verder. Hij legt uit waarom hij het een goede beslissing vond om Hamilton op de baan te laten: 'Het was de goede keuze, want het had ook de andere kant op kunnen vallen', besluit Wolff. Hamilton werd uiteindelijk derde, achter Esteban Ocon en Sebastian Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws