Update | Reprimande voor Vettel na dragen regenboogkleding bij GP Hongarije Formule 1
Formule 1

Update | Reprimande voor Vettel na dragen regenboogkleding bij GP Hongarije

Update | Reprimande voor Vettel na dragen regenboogkleding bij GP Hongarije

Sebastian Vettel is naar de FIA-stewards geroepen voor het dragen van regenboogkleding voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije. De coureur van Aston Martin wilde met zijn outfit een statement maken tegen de regels in het land van de GP, maar is hiermee volgens de stewards in strijd met de regels die gelden voorafgaand aan een race.

Hongarije is al enige tijd in opspraak nadat het land 'promotie' van homoseksualiteit onder jongeren verbiedt. Vettel maakte voorafgaand aan de Hongaarse GP een statement tegen deze nieuwe wet. Toch mag dit volgens de procedure van de FIA niet: in de reglementen staat dat je geen politieke statements mag maken tijdens het volkslied, in dit geval dus die van Hongarije.

'Ze kunnen mij diskwalificeren', legt Vettel uit na de race bij Motorsport Week. 'Ze kunnen doen wat ze willen, maar ik doe het zo nog een keer.' Op dit moment zijn de stewards nog bezig met het bepalen of en hoe hard de Duitse coureur bestraft gaat worden.

Update 19.14u (01/08) | Reprimandes voor vier coureurs voor 'dragen van verkeerde kleding'

Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Carlos Sainz en Lance Stroll krijgen alle vier reprimandes van de wedstijdleiding voor het dragen van de verkeerde kleding tijdens het Hongaarse volkslied voorafgaand aan de Grand Prix. Dat meldt Auto, Motor und Sport-redacteur Tobi Grüner via zijn Twitter-account.

Reprimandes zijn waarschuwingen die worden gegeven aan coureurs als ze zich niet aan bepaalde reglementen houden. In dit geval ging het om de kleding. De heren droegen nog hun activistische t-shirts tijdens het volkslied, terwijl deze al uit het zicht hadden moeten zijn. Vettel, die een regenboogshirt droeg tegen een anti-homowet van Hongarije, gaf als reden dat hij het vergat door de regen die plotseling viel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws