Briatore over de FIA: 'Verpest een race, de show en kan het wereldkampioenschap beïnvloeden' Formule 1
Formule 1

Briatore over de FIA: 'Verpest een race, de show en kan het wereldkampioenschap beïnvloeden'

Briatore over de FIA: 'Verpest een race, de show en kan het wereldkampioenschap beïnvloeden'

Flavio Briatore, voormalig teamchef van Benetton en Renault, spreekt zich uit over de kunde van de FIA en daarbij neemt hij geen blad voor de mond. Zeker met betrekking tot de late beslissing over de overwinning van Sergio Pérez in Singapore is hij niet te spreken.

'Bij de FIA ​​zitten inadequate mensen', begint Briatore bij de Italiaanse LaPresse. 'Bij elke race hebben we een probleem en in Singapore weer hetzelfde', vertelt hij. De voormalig Formule 1-teammanager doelt hiermee op het moment dat Red Bull Racing-coureur Pérez te ver bij de safety car vandaan zou hebben gereden. Pas een paar uur na de race kwam er een besluit van de FIA over de straf.

'Als er een overtreding was geweest, waarom zou je dan uren wachten als je op andere momenten in een minuut kunt beslissen?', vraagt de Italiaan zich af. 'Het is niet de schuld van de Formule 1 maar van de FIA en we moeten absoluut veranderen. Je kunt een race verpesten, de show en het wereldkampioenschap beïnvloeden', vertelt hij stellig.

Briatore: 'Op dit moment is er geen dergelijke kwaliteit'

'De FIA ​​is een bedrijf, en dus zal het als een bedrijf zodanig gebruik moeten maken van de juiste en geschikte mensen, om stappen vooruit te kunnen zetten', geeft Briatore aan. 'Het heeft bijna tweehonderd werknemers en bedrijven van dit formaat moeten worden geleid door capabele managers en elke sector moet ze hebben.'

Hij vindt dat echter ontbreken. 'Op dit moment is er geen dergelijke kwaliteit. De FIA ​​moet worden geleid door professionals en dat is van fundamenteel belang. De president moet beslissen', vertelt de voormalig teamchef. 'Het belangrijkste is dat er een federatie is, die gelijk is aan de Formule 1. Waarom is dit niet eerder gebeurd? Omdat er professionals waren, eenvoudig', zo eindigt Briatore kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws