Honda en Red Bull versterken samenwerking, logo autofabrikant te zien op RB18 en AT03 Formule 1
Formule 1

Honda en Red Bull versterken samenwerking, logo autofabrikant te zien op RB18 en AT03

Honda en Red Bull versterken samenwerking, logo autofabrikant te zien op RB18 en AT03

Honda heeft haar samenwerking met Red Bull Racing en AlphaTauri versterkt. Beide teams zullen vanaf de aanstaande Grand Prix van Japan weer met het Honda-logo op de bolides rijden. Dit zullen beide renstallen doen tot het begin van het nieuwe motorreglement in de Formule 1. Er wordt momenteel echter ook al gespeculeerd over een samenwerking als de nieuwe reglementen ingaan vanaf 2026.

Honda heeft formeel afscheid genomen van de Formule 1 na het succesvolle 2021-seizoen. Desondanks bleef de Japanse autofabrikant ter ondersteuning samenwerken met het team van Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft met Red Bull Powertrains namelijk haar eigen motorafdeling uit de grond gestampt en de intellectuele eigendommen van Honda bleven behouden. Hierdoor was het logo van Honda Racing Corporation (HRC) nog op de auto's van Red Bull en AlphaTauri te zien.

De samenwerking is vlak voor de Grand Prix van Japan, die aankomend weekend verreden zal worden, door alle partijen middels verschillende persberichten bevestigd. Zo zullen de teams weer met het Honda-logo op de auto's gaan rijden. Daarnaast zullen de coureurs van allebei de renstallen op 27 november aanwezig zijn bij een speciaal evenement om Honda te bedanken en is Sergio Pérez benoemd tot ambassadeur van de Honda School of Racing.

Honda: 'Laat de sterke band zien tussen ons en de Red Bull Group'

Honda was dus nog niet volledig verdwenen uit de Formule 1, maar de naam zal nu wel weer in zijn volledigheid te vinden zijn op de auto's. Koji Watanabe, president van HRC, is blij met de versterkte samenwerking. 'De logo's op de bolides laat de sterke banden zien tussen Honda en de Red Bull Group. Met de technische ondersteuning van HRC zal Honda de uitdaging om de snelste in de wereld te worden, blijven ondersteunen. We zijn blij dat de machines in Japan zullen worden onthuld met Honda als titelsponsor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws