Ralf Schumacher verdenkt Wolff van het lekken van informatie over Red Bull Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher verdenkt Wolff van het lekken van informatie over Red Bull

Ralf Schumacher verdenkt Wolff van het lekken van informatie over Red Bull

Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher beticht Toto Wolff van het lekken van informatie over Red Bull Racing. Volgens hem heeft een voormalige werknemer van de Oostenrijker de onthulling naar buiten gebracht dat Red Bull meer geld zou hebben uitgegeven dan het budgetplafond toestaat.

'We weten allemaal dat een naaste vertrouweling en voormalig medewerker van Wolff nu een zeer hoge functie heeft bij de FIA', zo vertelt Schumacher bij Sky Deutschland. De Duitser heeft bij het bestuursorgaan aangedrongen op een volledig onderzoek naar hoe de informatie aan het licht is gekomen.

'De FIA moet een onderzoek naar zichzelf ondergaan, want deze informatie mag gewoon niet naar buiten glippen', zo vervolgt Schumacher zijn verhaal. 'Het schaadt de Formule 1 en alleen de FIA kan de schuld krijgen', stelt hij kritisch.

Naar verluidt zal er ergens deze week een uitspraak zijn van de FIA, wat betreft mogelijke sancties voor Red Bull. 'Maar wat er ook naar buitenkomt, voor mij blijft Wolff met zijn harde kritiek een slechte verliezer, die nog steeds niet heeft verwerkt dat hij een titel heeft verloren', eindigt Schumacher. Wolff heeft zich sinds het nieuws naar buiten is gekomen dan ook sterk uitgesproken en dat bewijst volgens de oud-Formule 1-coureur alleen maar meer wat het karakter van de Oostenrijker is.

Overschrijding budgetplafond in 2021

De vrijdagochtend van het raceweekend in Singapore kwam naar buiten dat er teams zijn die het budgetplafond hebben overschreden in 2021 en Red Bull zou daar één van zijn. Het controversiële einde van het seizoen vorig jaar zal dus mogelijk nog een extra nasleep krijgen, omdat er straffen kunnen volgen, wanneer blijkt dat deze informatie juist is.

Welke straf dit zou kunnen zijn, is niet bekend. Het kan namelijk variëren van een aftrek van WK-punten tot een geldboete. Dit heeft onder andere te maken met in welke mate het budgetplafond is overschreden. Horner heeft de beschuldigingen in ieder geval ontkend, dus vooralsnog is het wachten op een uitspraak van FIA - deze komt woensdag. Ralf Schumacher geeft dus echter aan dat het bestuursorgaan ook onderzoek naar zichzelf zal moeten doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws