Glock over kritiek op de FIA: 'Stewards hebben waarschijnlijk een oogje dichtgeknepen' Formule 1
Formule 1

Glock over kritiek op de FIA: 'Stewards hebben waarschijnlijk een oogje dichtgeknepen'

Glock over kritiek op de FIA: 'Stewards hebben waarschijnlijk een oogje dichtgeknepen'

Na de Grand Prix in Singapore was er veel kritiek op de FIA, met name met betrekking tot de uitgestelde beslissing over de straf van Sergio Pérez. De coureur zou te ver bij de safety car vandaan hebben gereden, waardoor hij een straf riskeerde, maar die beslissing liet lang op zich wachten. Oud-Formule 1-coureur Timo Glock laat weten wat hij vindt van de situatie.

'Sergio Pérez reed een fantastische race en verdiende de overwinning in Singapore', zo meldt Glock bij Sky Sports F1. Toch werd zijn goede resultaat overschaduwd door de langzame beslissing van de FIA. 'Zijn overwinning was lang in het geding door het onderzoek van de stewards. Op de televisiebeelden leek het alsof hij in beide safety car-situaties meer dan tien autolengtes afstand tot de safety car had gelaten', vertelt de Duitser. Dit gaat om de maximale ruimte die de voorste coureur mag laten tot de safety car.

Uiteindelijk heeft de Mexicaan een straf van vijf seconden gekregen, die geen invloed had op zijn overwinning. 'Bij een eventuele overtreding was het waarschijnlijk op het randje en hebben de stewards een oogje dichtgeknepen', verwacht Glock.

Glock: 'Misschien hadden ze andere beelden'

'Natuurlijk kunnen we nu bespreken waarom deze regels eigenlijk bestaan en waarom ze niet zijn toegepast zoals ze in de reglementen staan, maar alleen de stewards weten dat en waarom het meer dan twee uur duurde om een beslissing te nemen', verklaart de oud-Formule 1-coureur. 'Misschien hadden ze andere foto's van de safety car of zagen ze dat de afstand tot Pérez slechts een paar seconden meer dan tien autolengtes was. Het is moeilijk te beoordelen.'

'Als je zulke ingewikkelde regels hebt, dan plaatst de Formule 1 het altijd in bepaalde situaties, waarbij een overwinning pas aan de Green Table wordt beslist', vervolgt Glock. 'Je moet beter nadenken over bepaalde regels en de regels een beetje vereenvoudigen', legt hij uit. Volgens de Duitser is er echter één ding het belangrijkst. 'Puur sportief gezien heeft Pérez een topprestatie neergezet in Singapore.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws