Britse analist over beschuldigingen aan adres Wolff en Mercedes: 'Dat is gewoon onzin' Formule 1
Formule 1

Britse analist over beschuldigingen aan adres Wolff en Mercedes: 'Dat is gewoon onzin'

Britse analist over beschuldigingen aan adres Wolff en Mercedes: 'Dat is gewoon onzin'

Johnny Herbert heeft in duidelijke bewoordingen laten weten wat hij van de beschuldigingen aan het adres van Mercedes vindt. Volgens een anonieme bron, die zich als een medewerker van Mercedes voordeed, zou het Duitse team Lewis Hamilton saboteren, maar dat is volgens voormalig Formule 1-coureur Herbert 'allemaal onzin'.

Afgelopen week zorgde een anonieme mail voor flink wat ophef in de F1-paddock. Een onbekende afzender stelde dat Mercedes de naar Ferrari vertrekkende Hamilton zou saboteren en Russell een voorkeursbehandeling zou krijgen. De afzender stelde een medewerker van de Duitse renstal te zijn, maar dat werd door teambaas Toto Wolff, die er in de mail flink van langs kreeg, ontkend. De Oostenrijkse teambaas stelde in Spanje tevens dat de beschuldigingen aan zijn adres niet kloppen en dat er een sterke vertrouwensband is tussen hem en zevenvoudig wereldkampioen Hamilton.

Ook Herbert gelooft niks van de beweringen van de anonieme bron. 'Het is allemaal onzin', wordt de oud-coureur van onder meer Benetton geciteerd door The Mirror. 'Het enige wat er binnen een team gebeurt als een coureur zegt dat hij weggaat, is dat ze zich gaan richten op de andere coureur omdat hij de toekomst is. Ze zullen hem niet de data laten zien van de nieuwe dingen die eraan komen omdat ze niet willen dat hij die informatie meeneemt en er misschien met Ferrari over praat', stelt Herbert dat Hamilton gewoon over dezelfde onderdelen kan beschikken als Russell.

Sabotage zou Mercedes zelf raken

Dat Hamilton waarschijnlijk niet meer betrokken wordt bij alle meetings is volgens Herbert volkomen logisch. Daar is niks vreemds aan. 'Het is normaal dat Lewis (Hamilton, red.) niet van alles op de hoogte is. Wat betreft het manipuleren van zijn auto zodat zijn prestaties beïnvloed worden, dat is gewoon onzin. Dat heeft invloed op het constructeurskampioenschap, het kost het team punten en ook geld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws