Hamilton zoekt oorzaak niet bij Verstappen en wijst echte probleem Silverstone aan Formule 1
Formule 1

Hamilton zoekt oorzaak niet bij Verstappen en wijst echte probleem Silverstone aan

Hamilton zoekt oorzaak niet bij Verstappen en wijst echte probleem Silverstone aan

De Grand Prix van Groot-Brittannië is nog lang niet uitverkocht en dat komt volgens Stuart Pringle, de circuitbaas van Silverstone, door de dominantie van Max Verstappen en Red Bull Racing in de voorbije jaren. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat Pringle de oorzaak echter in een hele andere hoek moet zoeken.

Op donderdag werd duidelijk dat het niet bijzonder goed gaat met de Britse Grand Prix. Volgens circuitdirecteur Pringle zijn er nog veel tickets over voor de race die over twee weken plaats zal vinden op het iconische circuit van Silverstone. Opmerkelijk genoeg leek Pringle Verstappen daarvoor als de grote boosdoener aan te wijzen. De Nederlander reageerde later op de dag al op de uitspraken van de circuitbaas door te stellen dat hij beter eerst naar zichzelf kon kijken voordat hij iemand anders gaat beschuldigen.

Ticketprijzen stijgen

Ook Hamilton denkt dat Pringle de oorzaak dichterbij moet zoeken. Volgens de Britse coureur, die tot dusver aan een teleurstellend laatste seizoen in dienst van Mercedes bezig is, zijn de prijzen voor een kaartje niet langer betaalbaar voor een gemiddeld gezin. 'Het is een ongelooflijk evenement. Er komen zoveel fans en ze hebben een geweldig weekend', begint Hamilton tegenover onder andere F1Maximaal.nl, alvorens hij tot de kern van zijn boodschap komt.

'Het enige wat ik zou willen zeggen is dat we de ticketprijzen in de gaten moeten houden', geeft Hamilton op subtiele wijze een duidelijke hint. 'Ik denk dat deze blijven stijgen. De kosten voor levensonderhoud zijn tegenwoordig naar mijn mening te hoog', aldus Hamilton die het voor de liefhebbers van de sport opneemt. 'Ik denk gewoon vanuit het perspectief van een fan die met een gezin komt. Het is enorm duur, dus ik denk dat er vooral gezocht moet worden naar mogelijkheden om de toegankelijkheid voor de mensen te verbeteren', sluit de 39-jarige Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws