Mercedes schakelt politie in, hoopt anonieme afzender 'sabotage'-mail op te sporen Formule 1
Formule 1

Mercedes schakelt politie in, hoopt anonieme afzender 'sabotage'-mail op te sporen

Mercedes schakelt politie in, hoopt anonieme afzender 'sabotage'-mail op te sporen

Het Formule 1-team van Mercedes laat het er niet bij zitten en heeft de hulp van de politie ingeschakeld om te achterhalen van wie de anonieme mail is die vorige week rond werd gestuurd in de F1-paddock, zo meldt De Telegraaf. In die mail werd Toto Wolff hard aangepakt door iemand die beweerde een medewerker van Mercedes te zijn. De teambaas zou Lewis Hamilton namelijk saboteren. Mercedes ontkent dit echter en wil de onderste steen boven krijgen.

Afgelopen week kregen meerdere personen in de F1-paddock een anonieme mail toegestuurd van iemand, die beweerde een medewerker van het F1-team van Mercedes te zijn. De onbekende afzender stelde in deze mail dat Mercedes Hamilton saboteert omdat hij volgend seizoen de overstap naar Ferrari maakt. Het Duitse team ontkent dat de anonieme mail afkomstig is van één van haar medewerkers. 'We weten dat dit niet komt van een medewerker van ons team en we krijgen ongelooflijk veel van dit soort e-mails', wordt Wolff geciteerd door De Telegraaf.

Mercedes heeft geprobeerd om te achterhalen van wie de anonieme mail afkomstig is, maar zonder succes. Daarom heeft de Duitse renstal inmiddels de politie ingeschakeld. 'Het is verontrustend, zeker als iemand in zo’n e-mail praat over de dood en dat soort dingen. Daarom heb ik gezegd dat we dit volle bak moeten onderzoeken en de politie moeten inschakelen. Online-gedrag zoals dit moet stoppen. Mensen die achter hun telefoon of computer zitten kunnen teams of coureurs niet op deze manier zwartmaken. Ik weet niet wat voor idioten er allemaal zijn. Lewis (Hamilton, red.) maakt al twaalf jaar deel uit van dit team, we zijn vrienden en vertrouwen elkaar. Tegen al die gekken die er zijn, zou ik willen zeggen: ga naar een psychiater.'

Opvallend detail

De hele situatie is opmerkelijk te noemen, maar wordt zelfs nog gekker. Volgens De Telegraaf is de anonieme mail over de sabotage van Hamilton door Mercedes gestuurd aan dezelfde mensen, die eerder dit jaar ook een mail ontvingen van het vermeende WhatsApp-contact tussen Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en de vrouwelijke medewerker die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws