Brundle met stomheid geslagen na vroege gridstraf Leclerc: 'Dit is best schokkend' Formule 1
Formule 1

Brundle met stomheid geslagen na vroege gridstraf Leclerc: 'Dit is best schokkend'

Brundle met stomheid geslagen na vroege gridstraf Leclerc: 'Dit is best schokkend'

Martin Brundle kon het nauwelijks geloven toen hij vernam dat Charles Leclerc in Saoedi-Arabië al een eerste gridstraf moet incasseren. De Monegask zal zondag tien plaatsen naar achteren worden gezet en dus zal het een lastige opgave worden om het podium te bereiken. Brundle kan maar moeilijk begrijpen dat het team van Ferrari de betrouwbaarheid nog niet op orde heeft.

Het seizoen is voor Ferrari allesbehalve vlekkeloos verlopen. De Italiaanse renstal kwam richting Bahrein in de veronderstelling dat het met de SF-23 een betrouwbare bolide had gebouwd. Het team kwam echter van een koude kermis thuis en het zag Leclerc in de 39ste ronde uitvallen. Het bleek opnieuw een probleem met de regelelekronica te zijn. Daarvan mogen slechts twee exemplaren straffeloos gebruikt worden in 2023 en Leclerc had eerder in het weekend al zijn tweede moeten laten monteren.

Brundle snapt er helemaal niets van. De voormalig Formule 1-coureur en huidige Sky Sports-analist vraagt zich af hoe het mogelijk is dat Ferrari de betrouwbaarheid van de SF-23 nog niet op orde heeft. 'Dat Leclerc hier in Jeddah al tegen een gridstraf aanloopt, daar zakt mijn broek van af', zegt hij vol ongeloof bij PlanetF1.com. 'Het is ongelofelijk dat ze nu al twee regelelektronica hebben versleten. Ze hebben duidelijk problemen te verhelpen, want betrouwbaarheid is alles. Je zou verwachten dat de teams dit inmiddels wel op orde zouden hebben, dus dit is best schokkend.'

Ferrari ziet er sterker uit dan in Bahrein

Red Bull lijkt ook dit weekend in Jeddah weer het te kloppen team. De coureurs van Ferrari waren na de eerste dag niet bovenin de tijdenlijst terug te vinden, maar de verwachting is dat de Italiaanse renstal nog voorzichtig is geweest met het gebruik van de motor. Mogelijk zit Ferrari er zaterdag beter bij. Brundle rekent er in ieder geval wel op dat de SF-23 beter presteert dan twee weken geleden. 'Ik denk dat Ferrari een stuk competitiever zal zijn dan in Bahrein', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws