Ferrari uiterst zorgvuldig met betrouwbaarheid: 'Leclerc en Sainz moeten ieder signaal aangeven' Formule 1
Formule 1

Ferrari uiterst zorgvuldig met betrouwbaarheid: 'Leclerc en Sainz moeten ieder signaal aangeven'

Ferrari uiterst zorgvuldig met betrouwbaarheid: 'Leclerc en Sainz moeten ieder signaal aangeven'

Charles Leclerc en Carlos Sainz moeten beiden ieder opvallend signaal aan hun SF-23 doorgeven een de pitmuur van Ferrari. Dat vertelt racedirecteur Laurent Mekies in gesprek met Corriere dello Sport. Het Italiaanse team heeft dit specifiek gevraagd aan zijn coureurs uit voorzorgsmaatregel met oog op de betrouwbaarheid van de bolide.

Leclerc viel tijdens de openingsrace in Bahrein namelijk uit. Dat heeft ertoe geleid dat men bij Ferrari nu extra zorgvuldig te werk gaat. Ook de coureurs moeten eraan geloven. 'Het is goed voor ons om honderd procent voorzichtig te zijn. We hebben de coureurs inderdaad aanbevolen om ons elk geringste signaal dat voor hen afwijkend of zelfs verdacht kan lijken, aan te geven', aldus Mekies.

Haas op de hoogte van problemen Ferrari

Haas is klantenteam bij Ferrari en deze oproep, om alle opvallende signalen door te geven, kwam lichtelijk als een verrassing aan bij teambaas Günther Steiner. 'Ze hebben een probleem, maar het heeft niets te maken met onze motoren. Ik weet niet precies wat het is, dat vertellen ze me niet en ik vraag het hen ook niet. Ze zeiden alleen dat wij ons geen zorgen hoeven te maken.'

Ferrari begint het weekend in Saoedi-Arabië met een nadeel doordat Leclerc in Bahrein uitviel. Zo moest de regelelektronica naar aanleiding van die uitvalbeurt alweer voor de derde keer dit seizoen worden vervangen. Hetgeen betekent dat de Monegask tien plaatsen straf heeft gekregen van de FIA. Bij teamgenoot Sainz zijn ook onderdelen vervangen, maar deze zijn nog onder de limiet van wanneer je een gridstraf krijgt.

Pak ruim twee keer je inzet als Verstappen poleposition pakt in Saoedi-Arabië! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws