Brundle verbaasd dat Verstappen geen straf kreeg: 'Een grote verrassing voor velen in de paddock' Formule 1
Formule 1

Brundle verbaasd dat Verstappen geen straf kreeg: 'Een grote verrassing voor velen in de paddock'

Brundle verbaasd dat Verstappen geen straf kreeg: 'Een grote verrassing voor velen in de paddock'

Na natte en onvoorspelbare Grand Prix in Zandvoort en het sensationele spektakel op Monza, werden Formule 1-liefhebbers dit weekend getrakteerd op het spektakel van het Marina Bay Street Circuit in Singapore. Martin Brundle, van Sky Sports F1, heeft zijn licht laten schijnen op de race. Hij sprak met lof over Carlos Sainz en benadrukte de tegenvallende prestaties van Red Bull Racing.

Brundle was vol lof over Sainz’ prestatie. ‘De manier waarop hij besloot om Lando Norris' McLaren te gebruiken als een obstakel voor twee snelle Mercedessen die op belachelijke snelheid naderden, door te vertragen zodat Norris gebruik kon maken van de DRS, was even riskant als briljant’, vertelt Brundle. ‘Sainz en Norris reden opvallend genoeg slechts de zevende en achtste snelste ronden van de race, bijna twee seconden langzamer dan de snelste man Hamilton', voegt de Sky Sports-verslaggever hier aan toe. De samenwerking van de oud-teamgenoten is opvallend sterk, zelfs nu ze geen teamgenoten meer zijn.

Het strategische spel begon al bij de eerste bocht, toen Sainz de leiding nam en zijn teamgenoot Charles Leclerc, die op zachte banden stond, op de tweede plaats opschoof. ‘De Ferrari's konden nu hun banden beschermen op een relatief traag tempo, wat ervoor zorgde dat het hele veld van negentien starters bij elkaar bleef’, merkt Brundle op. Hij wijst op het potentieel voor een kalme race, maar dit zou echter anders blijken. Het Marina Bay Street Circuit staat bekend om zijn uitdagende lay-out en de vele safetycars. Brundle merkt op dat deze race anders leek te zijn, maar een crash van Logan Sargeant in ronde negentien bracht de eerste safetycar. Dit gaf de koplopers in de race een kans om de banden te wisselen en een gratis pitstop te maken.

Mercedes maakte slim gebruik van de strategische mogelijkheden en pakte nieuwe mediums tijdens de safetycar. Brundle beschreef de indrukwekkende inhaalrace van de Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton en gaf toe: ‘Met nog tien ronden te gaan, zou ik geld hebben ingezet op Russell. Dat geld zou ik verloren hebben.’

Kritiek op Red Bull

Brundle sprak openhartig over Red Bulls worstelingen op het bochtige stratencircuit en benadrukte het gebrek aan grip van hun auto's. 'De auto die dit seizoen tot nu toe als een gekko aan de weg bleef plakken, leek opeens bijna onbestuurbaar', vertelt Brundle. Hij gaf ook commentaar op Max Verstappens kwalificatieoptreden en zei: ‘Hoe Verstappen geen straf kreeg voor het hinderen van Yuki Tsunoda in de kwalificatie, gezien andere straffen die dit seizoen waren opgelegd, was een grote verrassing voor velen in de paddock.’ Hij uitte ook zijn verbazing over het feit dat het AlphaTauri-team geen vertegenwoordiger naar de hoorzitting stuurde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws