Norris verlangt geen perfecte auto van McLaren: 'Verstappen had dit weekend ook problemen' Formule 1
Formule 1

Norris verlangt geen perfecte auto van McLaren: 'Verstappen had dit weekend ook problemen'

Norris verlangt geen perfecte auto van McLaren: 'Verstappen had dit weekend ook problemen'

Lando Norris is te spreken over de updates die het team van McLaren heeft meegenomen naar de Grand Prix van Singapore. De coureur van de Britse renstal heeft aangegeven dat het pakket deed wat het moest doen, maar dat de inherente problemen nog altijd aanwezig zijn. Daar kan de coureur mee leven, aangezien er volgens hem geen perfecte auto bestaat. Norris wijst dan ook naar de problemen van Red Bull Racing tijdens het raceweekend op het Marina Bay Street Circuit.

Norris mocht, net zoals in Oostenrijk, voor het eerst gebruikmaken van het updatepakket van McLaren. De coureur van de Britse renstal pakte met zijn vernieuwde bolide een tweede plek in Singapore en is dan ook tevreden met het nieuwe pakket. 'Het heeft alles gedaan wat het moest doen', zegt Norris tegenover Autosport. 'Alles werkte eigenlijk al heel goed vanaf de eerste training, net als in Oostenrijk toen we alles installeerden. Dus ik denk dat dat een zeer positieve zaak is.'

Toch durft de enkelvoudig polesitter niet al te optimistisch te zijn. 'Dit is een heel specifiek circuit. Het is moeilijk te zeggen dat het hier beter is en daar beter. Het is gewoon een beetje gemakkelijker om vol gas te geven', geeft Norris aan. Na het updatepakket in Oostenrijk klaagde de coureur ook al over de problemen die aan bleven houden en dat is ook nu het geval. 'Dus je klaagt nog steeds over dezelfde dingen en dezelfde problemen, het is alleen dat je een beetje sneller gaat terwijl je dat doet.'

Norris: 'Singapore het breekpunt voor iedereen die te goed presteert'

Dat er nog problemen zijn, betekent niet dat Norris ontevreden is over de bolide. Ook bij de snellere concurrentie gaan namelijk niet altijd alles goed. 'Ik denk niet dat er ooit een perfecte auto is. Zoals Max (Verstappen, red.) heeft laten zien met de problemen die hij dit weekend heeft gehad. Ik herinner me dat Mercedes hier een paar jaar geleden ook soortgelijke problemen had, ondanks hun dominantie. Misschien is Singapore gewoon het breekpunt voor iedereen die te goed presteert', concludeert Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws