Button: 'Misschien denkt Hamilton dat zijn carrière voorbij is' Formule 1
Formule 1

Button: 'Misschien denkt Hamilton dat zijn carrière voorbij is'

Button: 'Misschien denkt Hamilton dat zijn carrière voorbij is'

Jenson Button zegt dat zijn voormalige teamgenoot Lewis Hamilton weer kan meestrijden om de winst als hij een goede auto krijgt. Hoewel de Engelsman er zeker van is dat zijn voormalig McLaren-teamgenoot opnieuw zou uitblinken in een leidende auto, suggereert hij dat Hamilton het mentaal moeilijk kan krijgen door zijn prestaties tot nu toe in 2022 vergeleken met teamgenoot George Russell. In dit stadium vraagt ​​hij zich af of Hamilton zichzelf ziet doorvechten voor een nieuwe kans om vooraan te racen in de Formule 1, of gaat stoppen.

De samenwerking tussen Hamilton en Mercedes heeft een ongeëvenaard succes opgeleverd in de Formule 1, de Brit heeft zes van zijn zeven coureurskampioenschappen achter het stuur van een Mercedes verzameld, waaronder vier op rij, van 2017-20. De zevenvoudig wereldkampioen bevindt zich nu in een moeilijke situatie achter het stuur van de W13, die momenteel niet goed genoeg is om mee te doen om de winst. Hamilton heeft ook moeite om zijn plaats als leidende Mercedes-coureur te behouden, zijn nieuwe teamgenoot Russell wist in de eerste zeven ronden 84 punten te verzamelen tegenover de vijftig punten van Hamilton.

Hamilton is één van de beste ter wereld

Button zei tijdens The Chris Evans Show op Virgin Radio: 'Ik denk dat de grootste verandering voor Hamilton is dat hij in een auto rijdt die niet competitief is. Russell rijdt in een auto die eigenlijk beter is dan hij gewend was bij Williams. Dat heeft hem vertrouwen gegeven, terwijl Hamilton waarschijnlijk niet zoveel vertrouwen heeft in de auto om er het maximale uit te kunnen halen. En als je een paar slechte races hebt gehad, doet dat mentaal pijn. Dit is een mentale sport. Het is niet alleen fysiek', aldus Button.

De Engelsman vervolgt: 'Hamilton is, zoals we allemaal weten, een van de beste ter wereld, zo niet de beste ter wereld in het besturen van een Formule 1-auto. Hij zal weer competitief zijn, als hij dat wil. Dat is het hem juist. Misschien denkt hij dat zijn carrière voorbij is en wil hij iets anders gaan doen. Wie weet? Maar als hij een auto heeft die goed genoeg is om te winnen, zal hij races winnen', sluit Button af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws