Ralf Schumacher over uitspraken Steiner: 'Je wint en verliest samen' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher over uitspraken Steiner: 'Je wint en verliest samen'

Ralf Schumacher over uitspraken Steiner: 'Je wint en verliest samen'

De stemming in het Haas team is gespannen. Teambaas Günther Steiner, die onlangs publiekelijk kritiek uitte op Mick Schumacher, is hiervoor verantwoordelijk, vindt oom Ralf Schumacher. 'We zullen moeten zien hoe we vanaf hier verder gaan', stelde de Haas-teambaas. Schumacher vindt dat de kritiek op zijn neef te zwaar is.

Aan de ene kant waardeert hij Steiner, zei de voormalig Formule 1-coureur bij Sky Sports, maar aan de andere kant kan hij het met hem soms ook helemaal niet vinden. 'Dergelijke uitspraken laten simpelweg te veel ruimte voor interpretatie. Dat is mijns inziens overbodig', wordt de Duitser geciteerd door RTL. 'Het team maakte ook fouten. Daarom zeg ik altijd: met zoiets moet je oppassen. Je wint en verliest samen.'

Steiner wist wat hij aan zijn neef had, legde Ralf Schumacher uit. 'Er moeten nu twee dingen gebeuren. Natuurlijk moet Mick oppassen dat hij geen fouten maakt, maar Haas moet ook doorgaan. Kevin Magnussen krijgt het langzaamaan moeilijk. Een update is dringend nodig, omdat de andere teams er allemaal al één gehad hebben', zei hij.

Steiner heeft maar beperkt invloed

Ralf Schumacher gelooft niet in het ergste scenario voor zijn neef, een ontslag tijdens het seizoen, ondanks de vele fouten in de laatste paar races. 'Ik denk dat dat onmogelijk is, en ik denk ook niet dat het de bedoeling is. Hij heeft zichzelf daarvoor te veel verbeterd qua kwaliteiten.'

Op de vraag of de Haas-coureur zich na het einde van het seizoen misschien zorgen moet gaan maken over zijn toekomst in de Formule 1, antwoordde Schumacher: 'Dat zou ik niet zeggen. De teambazen zien precies welk potentieel er is. En er zijn vast nog andere mogelijkheden. En we moeten niet te vergeten dat hij een Ferrari-junior is. Steiner heeft maar een beperkte invloed op wat er bij Haas gebeurt', zo sloot de voormalig Formule 1-coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws