Button is stellig: 'Red Bull kan op dit moment geen favoriet hebben' Formule 1
Formule 1

Button is stellig: 'Red Bull kan op dit moment geen favoriet hebben'

Button is stellig: 'Red Bull kan op dit moment geen favoriet hebben'

Jenson Button claimt dat er momenteel geen favoriete coureur is bij Red Bull Racing. Hoewel teams vaak ontkennen een duidelijke nummer één en nummer twee te hebben, is het duidelijk dat Max Verstappen al een aantal jaren de prioriteit geniet binnen de Red Bull-gelederen. Maar met een kleine voorsprong op zijn teamgenoot na zeven races, waarschuwde Button dat dit dit jaar niet het geval zal zijn.

Gevraagd op Sky Sports of hij verwachtte dat de 'romance' zou voortduren, zei de Formule 1-kampioen van 2009: 'Ja, ik denk dat Max erg zeker van zichzelf is en hij weet hoe getalenteerd hij is. Het was een geweldig weekend voor Checo, maar het moet voortdurend gebeuren. Dit is de tweede raceoverwinning met Red Bull, kijk maar hoeveel Verstappen er heeft gehad.'

Button denkt dan ook niet dat de Nederlander erg wakker zal liggen van de goede prestatie van Sergio Pérez in het prinsendom. Dat Pérez nu dichterbij zit, kan alleen maar goed uitpakken. 'Hij heeft er nog steeds veel vertrouwen in dat hij elk weekend de beste kan zijn, maar met het extra vertrouwen van Pérez zal het hem hopelijk een stuk dichter bij Max brengen en zullen we ze een beetje meer wiel aan wiel zien gaan.'

Red Bull kan momenteel geen favoriet hebben 

'Het team kan op dit moment geen favoriete coureur kiezen, ze zitten te dicht bij elkaar in punten, dus dit seizoen kan er van alles gebeuren. Het is opwindend om ze met elkaar te zien strijden en ik vind het geweldig dat we dat in dit Formule 1-seizoen hebben, dat het niet alleen teams zijn die achter één coureur staan', aldus de voormalig McLaren-coureur.

Contractverlenging Pérez goed nieuws

De Brit ging ook nog even in op de contractverlenging van de Mexicaan. 'Het is geweldig nieuws voor hem. Ik denk dat het ook belangrijk is voor Red Bull dat hij blijft, want dan heb je een beetje continuïteit naast Max. Dat hebben nog niet eerder gezien sinds hij bij het team zit', besluit Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws