Chandhok vanuit Sochi: 'Dit is een interessante strategie van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Chandhok vanuit Sochi: 'Dit is een interessante strategie van Red Bull'

Chandhok vanuit Sochi: 'Dit is een interessante strategie van Red Bull'

Red Bull Racing kwam tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Rusland voornamelijk in actie op de zachtste bandencompound. Doorgaans gebruiken de teams de vrijdagochtendtraining echter om de hardere bandensets uit te proberen. Waarom heeft het team van Max Verstappen deze alternatieve strategie besloten toe te passen? Karun Chandhok denkt het te weten.

'Het is interessant dat Red Bull besloten heeft op de zachte bandensets te gaan rijden', stelt de Sky Sports F1-analist, die inbelt naar het commentaarhokje. 'Zij hebben overduidelijk besloten om te luisteren naar de weersvoorspelling van morgen en gaan er vanuit dat het heel de dag regent', voegt hij daaraan toe. Red Bull heeft haar strategie op vrijdag dus al aangepast op de verwachte regen van zaterdag.

Waarom is het handig om alvast op de zachte band naar buiten te gaan op vrijdag als er op zaterdag regen verwacht wordt? Chandhok: 'Wellicht dat ze bereid zijn om op vrijdag de zachtere bandensets op te branden omdat ze toch weten dat ze ze morgen niet meer nodig hebben.' Doorgaans worden de rood omrande banden voornamelijk gebruikt gedurende de kwalificatiesessie. Verregent deze sessie dan zullen er natweerbanden gebruikt worden door de teams.

Davidson: 'Red Bull is afhankelijk van Perez'

Ook Anthony Davidson voegde zich bij Sky-commentator David Croft. Davidson, zelf voormalig Formule 1-coureur, is van mening dat het weekend van Red Bull valt of staat met de prestatie van Sergio Perez: 'Zij zijn sterk afhankelijk van hem. Dit is een circuit waar Valtteri Bottas doorgaans sterk is en Mercedes heeft momenteel de leiding in het wereldkampioenschap in handen. Dat is waar het team zich nu op richt.'

'Perez moet op dit circuit tot leven komen voor Red Bull. Hij moet hier sterk presteren. Het is voor het team dan ook van groot belang dat hij zich bij de voorhoede van de grid mengt', concludeert de Brit. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, tijdens de eerste trainingssessie kwam de Mexicaan niet verder dan P9, terwijl hij gedurende de kwalificaties in 2021 sowieso al niet de sterkste coureur van de grid is.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws