GP Rusland 2019

De Grand Prix van Rusland wordt net zoals andere jaren verreden in Sochi, gelegen aan de Zwarte Zee. De Grand Prix staat op 29 september op de agenda van het Formule 1-seizoen van 2019.

Meer info over het circuit van GP Rusland vindt je onder deze nieuwslijst.

Race 2018 

In 2018 werd de race in Rusland gewonnen door Lewis Hamilton. Nummers twee en drie waren respectievelijk Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Valtteri Bottas lag lang aan de leiding, maar aangezien Mercedes zeker wilde zijn van de overwinning van het kampioenschap, moest Valtteri zijn plek afstaan aan Lewis. Door een motorwissel startte Max Verstappen de race vanaf de negentiende positie. Na een magistrale inhaalrace stond Verstappen in ronde acht al op de vijfde plek, waar hij uiteindelijk ook op eindigde.

Sochi Autodrom 

De Grand Prix van Rusland is met 5,848 km één van de langste circuits van de Formule 1-kalender. De baan telt in totaal veertien bochten, waarvan er slechts twee minibochten genoemd kunnen worden. Maar liefst negen van deze bochten zijn in een hoek van negetig graden. Doordat de baan een aantal grote rechte stukken kent, geeft dit de mogelijkheid om snelheid op te bouwen om in de bochten in te halen. Een optie hiervoor is bocht twee, die negentig graden is. Als het hier niet lukt, doet zich gelijk een nieuwe kans voor: in bocht vier kunnen de rijders direct vol gas om daar, of in bocht vijf, in te halen. Het circuit telt twee DRS zones, op het lange rechte stuk richting de tweede bocht en op het rechte stuk naar de twaalfde bocht. Dat zijn eveneens goede opties voor inhalen.

 

Sochi Autodrom

Meer nieuws