GP Rusland

De Grand Prix van Rusland wordt net zoals andere jaren verreden in Sochi, gelegen aan de Zwarte Zee. De Grand Prix staat op 27 september op de agenda van het Formule 1-seizoen van 2020.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Sochi Autodrom 

De Grand Prix van Rusland is met 5,848 km één van de langste circuits van de Formule 1-kalender. De baan telt in totaal veertien bochten, waarvan er slechts twee minibochten genoemd kunnen worden. Maar liefst negen van deze bochten zijn in een hoek van negetig graden. Doordat de baan een aantal grote rechte stukken kent, geeft dit de mogelijkheid om snelheid op te bouwen om in de bochten in te halen. Een optie hiervoor is bocht twee, die negentig graden is. Als het hier niet lukt, doet zich gelijk een nieuwe kans voor: in bocht vier kunnen de rijders direct vol gas om daar, of in bocht vijf, in te halen. Het circuit telt twee DRS zones, op het lange rechte stuk richting de tweede bocht en op het rechte stuk naar de twaalfde bocht. Dat zijn eveneens goede opties voor inhalen.

Layout Sochi Autodrom

GP Rusland
undefined

Tijdschema Grand Prix van Rusland 2020

Het voorlopige tijdschema van de Grand Prix van Rusland ziet er als volgt uit. Houd rekening met het feit dat deze tijden onzeker zijn vanwege het coronavirus. De data waarop geracet wordt kunnen afwijken, evenals de starttijden van de sessies.

25 september 10.00u - Eerste vrije training Grand Prix van Rusland 2020

25 september 14.00u - Tweede vrije training Grand Prix van Rusland 2020

26 september 11.00u - Derde vrije training Grand Prix van Rusland 2020

26 september 14.00u - Kwalificatie Grand Prix van Rusland 2020

27 september 13.10u - Grand Prix van Rusland 2020

Verstappen in Sochi

Charles Leclerc ving de race aan vanaf P1, maar werd voorbijgereden door Sebastian Vettel. De Duitser moest vervolgens van Ferrari, zijn team, de positie teruggeven aan zijn teamgenoot, maar deed dit niet. Pas bij de eerste serie pitstops passeerde de Monegask Vettel, die kort na zijn stop met technische problemen stil kwam te staan. Hier profiteerden Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van, omdat zij nog niet naar binnen waren gegaan. Dit deden ze tijdens de Virtual Safety Car-fase na Vettels opgave. Het resultaat na 53 ronden racen: Hamilton op P1, Bottas daarachter en Leclerc op drie. Max Verstappen finishte als vierde nadat hij vanaf P9 de race aanving.

Rusland in 2019 - Kwalificatie en race

Samenvatting kwalificatie Grand Prix van Rusland 2019

[social-post platform="youtube" id="WP9asFf5J4s"]

Samenvatting Grand Prix van Rusland 2019

[social-post platform="youtube" id="xIEyipULTFk"]

Vorige winnaars GP van Rusland

Jaar Winnaar Team
2019 Lewis Hamilton Mercedes
2018 Lewis Hamilton Mercedes
2017 Valtteri Bottas Mercedes
2016 Nico Rosberg Mercedes
2015 Lewis Hamilton Mercedes

GP Rusland nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties