Commentator spreekt Mercedes-voorkeur uit en waarschuwt Alpine: 'Ocon zei dat ze wat langzaam zijn' Formule 1
Formule 1

Commentator spreekt Mercedes-voorkeur uit en waarschuwt Alpine: 'Ocon zei dat ze wat langzaam zijn'

Commentator spreekt Mercedes-voorkeur uit en waarschuwt Alpine: 'Ocon zei dat ze wat langzaam zijn'

Sky Sports F1-commentator David Croft heeft bij Autosport International, een evenement van Autosport vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen, waarvan de testdagen over vijf weken van start gaan. Hoewel Croft vooral benadrukte dat het koffiedik kijken is, wees hij wel zijn persoonlijke favoriet aan, en vreest hij voor de prestaties van Alpine.

In 2021 was het nog nagenoeg elk Grand Prix-weekend spannend tussen Red Bull Racing en Mercedes, maar sinds 2022 is Red Bull alsmaar sterker geworden, terwijl Mercedes in 2023 voor het eerst sinds 2011 geen race wist te winnen. De tweede plek bij de constructeurs vormde wel een troostprijs voor de Duitse constructeur, die komend seizoen vermoedelijk met een sterk gewijzigde auto aan de start zal verschijnen.

Mercedes heeft een streepje voor bij Croft

Wat Croft betreft komt die tweestrijd tussen de oude rivalen dit seizoen weer terug, en kunnen de twee Britse rijders van Mercedes de strijd met Verstappen aangaan. 'Ik hoop echt dat we dit jaar een Mercedes-auto gaan zien die wat meer op hetzelfde niveau zit als de Red Bull. Ik weet niet hoe het achter de schermen nu gaat, maar de auto's hebben nog geen meter gereden nu', zegt Croft, om aan te geven dat het te vroeg is om goede voorspellingen te doen.

'Red Bull zal uiteraard redelijk in vorm zijn, want ze waren afgelopen jaar subliem, en hebben dat verder verfijnd. Ferrari geeft aan dat de auto voor 95 procent anders zal zijn dan in 2023, dus het is puur giswerk om te zeggen wat we van Ferrari gaan zien. Bij Aston Martin zullen ze willen rechtzetten wat er in de zomer van 2023 verkeerd ging, om weer terug te komen waar ze aan het begin van het seizoen waren.'

'Dan heb je nog McLaren', vervolgt Croft. 'McLaren is geweldig. Hun comeback in 2023 was de beste comeback sinds Lazarus. Ze stonden na drie races onderaan in het kampioenschap, en aan het einde van het seizoen waren Lando (Norris, red.) en Oscar (Piastri, red.) de grootste uitdagers van Max, dat was geweldig.'

Slecht nieuws voor Alpine?

Achter de vijf sterkste teams vreest Croft wel voor het Franse Alpine. 'Esteban Ocon heeft wel gezegd dat hij denkt dat de Alpine een beetje langzaam is. Dat zei hij voor de kerstdagen, maar ik weet niet wie er echt goed voor zal staan', zo houdt Croft een slag om de arm. Alpine eindigde in 2023 in the middle of nowhere op de zesde plek, maar moet onder meer rekening houden met een opstomend Williams, en zal ook AlphaTauri in de gaten houden, dat in de tweede seizoenshelft flinke stappen zette en in 2024 meer Red Bull-onderdelen zal overnemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws