Complimentenregen voor Hamilton en Verstappen: 'Die twee staan boven de rest' Formule 1
Formule 1

Complimentenregen voor Hamilton en Verstappen: 'Die twee staan boven de rest'

Complimentenregen voor Hamilton en Verstappen: 'Die twee staan boven de rest'

Lewis Hamilton wist op Silverstone voor de negende keer de Grand Prix van Groot-Brittannië te winnen, een waar record. Met zijn zege wist hij zelfs de harten van Nederlandse analisten te bekoren. 'Gewoon uniek', noemt commentator Allard Kalff de zevenvoudig wereldkampioen in In De Slipstream.

'We kunnen stellen dat Lewis Hamilton de enige is die de strijd aan kan gaan met Max Verstappen', is Kalff van mening. 'Die twee staan wat mij betreft boven de rest. Gewoon beter dan wie dan ook', prijst hij de twee meervoudig wereldkampioenen. De andere coureurs, waaronder ook de derde meervoudig wereldkampioen die nog op de grid staat, komen er dus bekaaid vanaf. 'De rest staat daar onder', stelt Kalff heel duidelijk. 'Als Hamilton een auto heeft waarmee hij dit soort dingen kan doen, is hij de enige die de strijd echt aan kan gaan met Red Bull en Max', weet hij zeker.

Hamilton nog niet klaar met breken van records

De commentator benadrukt dan ook wat voor unieke prestatie Hamilton heeft neergezet door zijn thuisrace te winnen in 2024. 'Zeventien jaar en één maand na zijn eerste. Bijna ieder jaar heeft hij wedstrijden gewonnen', weet Kalff. Enkel in 2022 en 2023, twee jaren die grotendeels door Red Bull Racing gedomineerd werden, wist de Brit geen Grand Prix op zijn naam te schrijven. 'Die man is gewoon uniek', stelt de man van Viaplay vast.

Kalff denkt overigens niet dat dit het laatste record zal zijn dat Hamilton op zijn naam schrijft. 'Ik denk dat de recordboeken nog niet klaar zijn met Lewis Hamilton', zegt hij over de coureur die onder andere de records houdt voor meeste zeges en podiums in de Formule 1. 'Als hij zo kan rijden als hij afgelopen weekend deed en Ferrari hem de auto kan geven, dan waarom niet?' sluit Kalff af, met een kleine waarschuwing dat Ferrari dan wel echt moet verbeteren ten opzichte van hun huidige vorm.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws