Kalff herkent patroon bij Red Bull: 'Daar hoef je geen Einstein voor te zijn' Formule 1
Formule 1

Kalff herkent patroon bij Red Bull: 'Daar hoef je geen Einstein voor te zijn'

Kalff herkent patroon bij Red Bull: 'Daar hoef je geen Einstein voor te zijn'

Sergio Pérez presteert niet per sé minder goed dan de andere coureurs die de afgelopen jaren in het tweede Red Bull-stoeltje mochten plaatsnemen, menen de Viaplay-analisten. Max Verstappen rijdt de Mexicaan er helemaal uit, maar dat was met zijn andere teamgenoten niet anders. 'Wie je er ook in zet, het is helemaal niks', zegt Allard Kalff in In De Slipstream.

De commentator ziet wel dat Pérez niet zo rijdt als hij zou moeten doen. 'Pérez presteert ondermaats. Daar hoef je geen Einstein voor te zijn', vat Kalff het kort samen. De rampzalige kwalificatie van de Mexicaan is daar een voorbeeld van. 'Max weet altijd waar hij zit. Hij vliegt eraf, hij weet: de auto breekt uit en ik moet even door de grindbak, de situatie is verloren en we gaan zo wel weer verder', schetst hij de gedachtegang van Verstappen tijdens zijn ritje door het grind. Zijn teamgenoot ging anders om met wat voor hem een enkeltje grindbak bleek. 'Pérez is van een generatie die probeert de situatie nog te redden en eindigt in het grind. Einde kwalificatie', aldus Kalff.

Kalff ziet een patroon wat betreft de tweede rijders

Kalff benadrukt echter dat het niet enkel Pérez is, die als teamgenoot van de drievoudig wereldkampioen ver achterblijft. 'Max Verstappen kwam ooit bij Red Bull. Daar had hij een teamgenoot, Daniel Ricciardo, die ging met de staart tussen zijn benen naar een ander team', vertelt de commentator over de start van Verstappen bij Red Bull Racing. 'Toen kwam Pierre Gasly in de Red Bull naast Max en die werd om zijn oren gereden door Alex Albon in de Toro Rosso', vervolgt hij. 'Weet je wat, we keren ze om. Alex Albon naast Max Verstappen. Hij kon niet in de schaduw staan van Verstappen', gaat Kalff verder. Hij ziet dat er sprake is van een patroon.

Toen besloot de Oostenrijkse renstal hun huidige tweede coureur te tekenen. 'Albon ook afgeschreven, we nemen Sergio Pérez, want hij wint toevallig een Grand Prix', vertelt de man van Viaplay. 'Hij valt met zijn neus in de boter dat de auto het ineens doet, speelde een goede rol toen Max zijn eerste kampioenschap ging winnen en is de ultieme tweede rijder', vat hij de eerste periode van de samenwerking tussen de Mexicaan en Red Bull samen. 'Nu hebben we een situatie waarin de auto het niet doet, en dan is de tweede rijder de lul', deelt hij de gevolgen van een niet-dominante RB20. 'Wie je er ook in zet, het is allemaal niks. Zo goed is Max Verstappen', sluit Kalff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws