Coronel: 'Door Verstappens aanvalsmodus titelkansen nog niet verkeken' Formule 1
Formule 1

Coronel: 'Door Verstappens aanvalsmodus titelkansen nog niet verkeken'

Coronel: 'Door Verstappens aanvalsmodus titelkansen nog niet verkeken'

Tom Coronel denkt niet dat Max Verstappens titelkansen al vervlogen zijn. De Nederlander heeft twee uitvalbeurten moeten verduren in de eerste drie races van het jaar, maar kan het gat van 46 punten naar concurrent Charles Leclerc nog dichten. Imola, de eerstvolgende Grand Prix, zou hierin een grote rol kunnen spelen, benadrukt Coronel.

'Bij Verstappen is de wereldtitel nooit helemaal verkeken, vorig jaar deed hij ook het onmogelijke', laat de Viaplay-analist weten ten overstaan van Motorsport.com. Hij doelt hiermee op de grote mate van puntenverlies die Verstappen in 2021 ervoer in Silverstone en Hongarije, al stond de Red Bull Racing-coureur voor die twee incidenten qua punten al wel voor op titelconcurrent Lewis Hamilton.

Coronel: 'Bij andere coureurs zou ik misschien zeggen dat de kans al wel verkeken is, maar door de aanvalsmodus van Verstappen zeg ik dat nu niet. Opgeven staat niet in zijn woordenboek.' De immer positieve Nederlander lijkt ook na twee DNFs nog geen streep door de titelstrijd te willen zetten. Niet geheel onbegrijpelijk, we hebben immers nog twintig Grands Prix te verrijden in 2022.

Lees ook

Imola belangrijk voor Verstappen

Verstappen staat een flinke klus te wachten, maar kan in Italië al beginnen met het herstellen van zijn achterstand. Coronel is dan ook van mening dat de Grand Prix van Emilia Romagna, verreden op Imola, een belangrijke wedstrijd zal zijn voor de Limburger en zijn Oostenrijkse Formule 1-team: 'Voor mij wordt Imola één van de belangrijkste races van het jaar.'

'Daar gaan we zien of de mensen straks nog 's nachts of in ieder geval vroeg op moeten staan voor races', concludeert de analist. Mocht Red Bull verder wegzakken dan ze momenteel al gedaan hebben dan zal de titel van 2022 verdeeld worden tussen de twee Ferrari-coureurs. Voor Coronel zou dat voldoende reden zijn om de extra vroege wedstrijden te laten schieten.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws