Coronel ziet belangrijke overwinning Verstappen: 'Grootste beuker die hij kon uitdelen' Formule 1
Formule 1

Coronel ziet belangrijke overwinning Verstappen: 'Grootste beuker die hij kon uitdelen'

Coronel ziet belangrijke overwinning Verstappen: 'Grootste beuker die hij kon uitdelen'

Max Verstappen was tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna ongenaakbaar. Het was voor de Red Bull Racing-coureur een fijne opsteker na alle problemen met de betrouwbaarheid van zijn RB18. In het hol van de leeuw was de Oostenrijkse renstal een stuk sneller dan Ferrari. Bovendien verloor Charles Leclerc veel punten tijdens de race, doordat hij in de slotfase een fout maakte en daardoor de muur aantikte.

Tom Coronel denkt dat de overwinning van Verstappen hard aankomt bij de Tifosi. 'In Italië is dit de grootste beuker die hij kon uitdelen', trapt de analist af bij Viaplay. 'Verstappen zal zelf alleen maar nadenken over de komende races winnen, maar dit komt in Italië wel even aan.' De coureur zag dat de Nederlander totale controle had over de race. 'Hij was zo rustig en zo relaxed. Dit is precies het soort weekend waar hij van geniet. Ik denk dat als hij een weekend vrij is dat hij in paniek raakt.'

De afgelopen weken kreeg Red Bull te maken met betrouwbaarheidsproblemen, maar in Imola was de RB18 soeverein. Cornel voorspelt dat het team nu voort kan bouwen op het goede gevoel van deze overwinning. 'Ze krijgen nu het momentum. Verstappen vertrouwt op zijn team om die problemen op te lossen. Dat vertrouwen zie je nu terug. Dit wordt nu echt een gevecht. Ze moeten nu langzaam naar Ferrari toe kruipen.'

De groei van Pérez

Sergio Pérez wist de één-twee van Red Bull compleet te maken. Coronel en Giedo van de Garde zien dat de Mexicaanse rijder gegroeid is bij de Oostenrijkse renstal. 'Ik zie dat Pérez echt gegroeid is. Hij laat zien dat hij dat tweede zitje verdient. Soms reed hij ook hele snelle rondetijden', merkt Coronel op. 'Deze auto lijkt gewoon wat beter bij Pérez te passen dan de auto van vorig jaar. Het is heel erg goed om te zien dat hij nu dichter bij Max zit', aldus Van der Garde.

Het was in een gevecht met Pérez dat Leclerc uiteindelijk de fout maakte in de Variante Alta. Van der Garde is kritisch op de Monegask. 'Hij moest voor het eerst in de aanval met zijn Ferrari. Hij ziet zichzelf als de nummer één van Ferrari en dan moet hij voor Pérez zitten. Dat hij het gevecht aan wilde gaan, was mooi om te zien, maar hij was nu gewoon te agressief. Hij ging veel te hard over de kerbs heen. Hij nam te veel risico's. Leclerc heeft het hier zelf verprutst', aldus de voormalig Formule 1-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws