Verstappen wint de Laureus Award als eerste Nederlander ooit Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wint de Laureus Award als eerste Nederlander ooit

Verstappen wint de Laureus Award als eerste Nederlander ooit

Max Verstappen mag na het winnen van de Grand Prix van Emilia Romagna nog een prijs in ontvangst nemen. De Red Bull-coureur wint namelijk als eerste Nederlander de Laureus Award, zo maakt het bedrijf bekend op Twitter. De prijs wordt bepaald door een jury van 71 oud-topsporters en staat bekend als de oscar van de sportwereld. Dat de Nederlander deze prijs in ontvangst mag nemen is dus een hele eer.

Verstappen schrijft geschiedenis met het winnen van de Laureus Award, de Red Bull-coureur werd daarbij verkozen boven tennisser Novak Djokovic, American Football-ster Tom Brady, voetballer Robert Lewandowski, zwemmer Caeleb Dressel en atleet Eliud Kipchoge. Op het lijstje winnaar staan niet de minste namen, zo mochten Tiger Woods, Roger Federer, Usain Bolt, Rafael Nadal, Lionel Messi, Michael Schumacher en Lewis Hamilton de prijs al eerder in ontvangst nemen.

Verstappen schrijft historie met de prijs

Slechts enkele Nederlanders werden door de jury eerder geëerd, zo kreeg Johan Cruijff in 2006 de oeuvreprijs en in 2016 de zogeheten Spirit Award. Esther Vergeer werd twee keer onderscheiden bij de sporters met een beperking. Het is dus voor de eerste keer dat een Nederlander er met de prijs vandoor gaat. De Laureus World Sports Awards zijn sportprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door het bedrijf Laureus International Media Office.

De Red Bull-coureur vindt het een eer om gekozen te zijn door de jury maar claimt niet alle krediet. Verstappen bedankt ook iedereen die hem in zijn carrière geholpen heeft: 'Ik wil iedereen van de Laureus Academy bedanken dat ze op mij gestemd hebben. Het is niet alleen ik, het is het hele team achter me, die werken aan twee auto's om te presteren, die me de kans geven om het kampioenschap te winnen & deze Award.'

Hieronder vind je het Twitter-bericht waarbij de organisatie van de Laureus-prijs Verstappen als winnaar bekend maakt. De genomineerden zijn als sinds Februari 2022 bekend en de jury heeft dus lang zit peinzen om een keuze te maken tussen al de sporthelden. Uiteindelijk is Verstappen als winnaar uit de bus gekomen door zijn fenomenale seizoen in de Formule 1 van 2021, waarin hij zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton versloeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws