Marko houdt zich vast aan agressieve aanpak: 'Zo moeten we Ferrari aanvallen' Formule 1
Formule 1

Marko houdt zich vast aan agressieve aanpak: 'Zo moeten we Ferrari aanvallen'

Marko houdt zich vast aan agressieve aanpak: 'Zo moeten we Ferrari aanvallen'

Helmut Marko is zeer te spreken over het behaalde resultaat tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. Red Bull Racing wist op het thuiscircuit van Ferrari genadeloos hard toe te slaan door een één-twee te pakken. Max Verstappen wist de race te winnen en Sergio Pérez kon de aanvallen van Charles Leclerc afslaan. De Red Bull-adviseur weet dat er nog veel te leren is, maar ziet dat zijn renstal de juiste weg is ingeslagen.

Na de Grand Prix van Australië lag het momentum bij het team van Ferrari. Leclerc wist in Melbourne op dominante wijze te winnen, terwijl Verstappen de race vroegtijdig moest staken. In Imola ging het mis voor de Italiaanse renstal. 'Om hier te winnen, op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, is voor ons heel belangrijk en mooi', stelt Marko bij De Telegraaf. 'We hebben altijd het vertrouwen gehad, alleen was de betrouwbaarheid van de auto ons grootste probleem. Hopelijk hebben we dat opgelost'

In een eerder interview gaf de Oostenrijker al aan dat het team alles op alles zou gaan zetten in de komende races. Marko weet dat dit de juiste strategie zal zijn voor de komende weken. 'We wisten dat we de druk erop moesten zetten bij Ferrari. Leclerc spinde vrijdag al meerdere keren en hij deed het tijdens de race nog een keer. Hij had nog mazzel dat hij door kan gaan. Zo moeten we ze blijven aanvallen.'

RB18 nog steeds te zwaar

De afgelopen Grands Prix leek Ferrari de auto steeds wat sneller in het juiste werkvenster te hebben. Dit weekend zat Red Bull er direct bovenop, ondanks dat het team wat upgrades op de auto hadden gezet. 'De afstelling van de auto is nu accurater en we zullen blijven leren', merkt Marko op. Wel ziet de man uit Graz dat er nog wat gewicht af kan. 'We zijn nog steeds te zwaar, maar dat is ook niet zo heel raar. Als je als persoon gewicht verliest, dan verlies je ook niet alles in één week tijd', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws