Coulthard velt spijkerhard oordeel over FIA na dubbele straf Alonso Formule 1
Formule 1

Coulthard velt spijkerhard oordeel over FIA na dubbele straf Alonso

Coulthard velt spijkerhard oordeel over FIA na dubbele straf Alonso

David Coulthard is van mening dat de FIA goed in de spiegel moet kijken. De voormalig coureur denkt dat het bestuursorgaan en de wedstrijdleiding enkele zaken tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië beter hadden kunnen afhandelen. Zo snapt Coulthard niets van beide straffen die Fernando Alonso ontving in Jeddah, waarvan eentje werd teruggedraaid, en ook de inzet van de safetycar roept vraagtekens op bij de Schot.

De meervoudig racewinnaar schuift zijn mening niet onder stoelen of banken. 'Ik ben echt teleurgesteld over een aantal dingen', geeft Coulthard aan bij Channel 4. Er is één argument dat de oud-coureur wel begrijpt. 'Ik denk dat het te maken heeft met consistentie.' Desondanks vraagt Coulthard zich af of Alonso, en eerder ook Esteban Ocon, eigenlijk wel een straf hadden moeten krijgen. 'Als je iets te ver naar voren staat, dan is het prima, maar als je te ver links of rechts staat, is er geen voordeel te behalen.'

Ook de tweede straf van Alonso roept vraagtekens op. 'Er werd niet gewerkt aan de auto. Het was een kleine aanraking en de achterste man gaat gewoon naar zijn positie. Ze hebben geen voordeel behaald, naar mijn mening.' Daarnaast had de FIA ook eerder aan moeten geven dat er een straf gegeven zou worden. 'Het podium dat we hebben gezien, is niet het podium dat het zou moeten zijn geweest als we die informatie een minuut eerder hadden gehad.' Uiteindelijk werd de straf van Alonso teruggedraaid.

Coulthard snapt ook niets van inzetten safetycar

Gedurende de race werden andere teams ook benadeeld. De wedstrijdleiding bracht de safetycar naar buiten en dat was volgens Coulthard onnodig. 'Lance kon niet verder van de baan af komen als hij dat had geprobeerd. Ze zeiden dat ze betere camerastandpunten nodig hadden. Het spijt me, maar ze hebben meer camerastandpunten dan wij überhaupt camera's hebben. Ik vind dat een beetje frustrerend omdat een virtual safety car prima was geweest', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws