Aston Martin hijgt in de nek van Ferrari: 'Ze zijn het middenveld allang vergeten' Formule 1
Formule 1

Aston Martin hijgt in de nek van Ferrari: 'Ze zijn het middenveld allang vergeten'

Aston Martin hijgt in de nek van Ferrari: 'Ze zijn het middenveld allang vergeten'

Ferrari moet op zijn hoede zijn voor Aston Martin. Volgens voormalig coureur Damon Hill kan het team van Lawrence Stroll belangrijke punten bij de Italiaanse renstal wegsnoepen. Aston Martin gaf al eerder in het seizoen aan dat er een vijfjarenplan lag waarbij de competitiviteit omhoog geschroefd moest worden. Hill is van mening dat het team dit jaar al kan aantonen dat het de goede kant opgaat, meldt de Brit in een gesprek met Motorsport.com.

Voor Aston Martin komt er een gouden tijdperk aan. Teameigenaar Stroll heeft veel investeringen gedaan in de hoop dat het team in de toekomst competitiever zou worden. Hij heeft bijvoorbeeld een gloednieuwe fabriek laten bouwen, waar binnenkort ook een nieuwe windtunnel te vinden zal zijn. Daarnaast heeft hij ook het personeel laten verdubbelen. Het lijkt nu al zijn vruchten af te werpen, want het team staat momenteel met 38 punten in het klassement gedeeld tweede met Mercedes.

Hill: 'Aston Martin is het middenveld allang vergeten'

Het oorspronkelijke plan was om langzaam op te bouwen en binnen vijf jaar mee te kunnen strijden voor het kampioenschap, maar het lijkt alsof die ambities sneller bereikt kunnen worden. Al vanaf het begin van het 2023-seizoen is Aston Martin duidelijk aanwezig aan de top en nieuwe aanwinst Fernando Alonso heeft al twee keer plaats mogen nemen op het podium. Het is een duidelijke verbetering ten opzicht van afgelopen jaar, waar ze tijdens dit stadium in het seizoen nog geen punten op de teller hadden.

Oud-coureur Hill ziet duidelijk welk pad Aston Martin nu gaat bewandelen. 'Ze gaan sowieso jagen op Red Bull Racing', stelt de Brit. 'Het gaat zo goed, ze zijn het middenveld allang vergeten.' Volgens Hill komt het ook door de ambitieuze teameigenaar Stroll. 'Hij neemt geen genoegen met één podium hier en één podium daar', zegt de voormalige coureur. 'Hij focust zich nu volledig op het bereiken van de top.'

Hill: 'Aston Martin zie ik nog wel tweede worden'

Het team van Alonso en teamgenoot Lance Stroll is nog binnen het bereik van Red Bull, dat een vliegende start kende. 'Voor nu lijkt Red Bull dominant, na het winnen van de twee races', begint Hill, 'maar Aston Martin gaat daar ook voor, al is het maar één overwinning.' Het uiteindelijke doel is om kampioen te worden, maar eerst stond dat gepland voor over vijf jaar. 'Wie weet, misschien bereiken ze het nu wel eerder.'

Erg goed nieuws voor Aston Martin dus, maar zorgwekkend voor Ferrari. 'Het kan best zijn dat Aston Martin de tweede plek veiligstelt dit jaar', voorspelt Hill, die Ferrari waarschuwt na de twee tegenvallende openingsraces. 'Lance (Stroll, red.) heeft nog niet de volledige potentie van de auto kunnen waarmaken door wat problemen met de auto, dus ook hij kan nog belangrijke punten scoren.' Die punten zullen volgens de Brit van Ferrari weggekaapt worden. 'Ferrari zal gaan merken dat die punten hun duur kunnen komen te staan in de strijd voor de tweede plek', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws