Aston Martin staat lastig gevecht te wachten: 'Het is de vraag of de Red Bulls bij te halen zijn' Formule 1
Formule 1

Aston Martin staat lastig gevecht te wachten: 'Het is de vraag of de Red Bulls bij te halen zijn'

Aston Martin staat lastig gevecht te wachten: 'Het is de vraag of de Red Bulls bij te halen zijn'

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, weet niet zeker of de Britse renstal het in zich heeft om Red Bull Racing dit seizoen bij te halen. De Oostenrijkse renstal is met een flinke voorsprong aan het jaar begonnen, waardoor enkele renstallen al de handdoek hebben geworpen. Ook Aston Martin is competitief en lijkt zelfs teams als Ferrari en Mercedes te hebben ingehaald. Dat moet volgens Krack echter nog wel blijken op de circuits die er in de komende weken aankomen.

Voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië wilde het team van Aston Martin geen voorspellingen doen. Ook voor de aankomende races blijft het team voorzichtig, ondanks de positieve resultaten. 'We hebben op twee compleet verschillende circuits gereden en we waren op beide competitief, maar er komen nog andere banen aan', wordt Krack geciteerd door SoyMotor. 'We willen dit niet onderschatten. Het kan ook zo zijn dat één van onze rivalen een probleem krijgt en dat dan de volgorde verandert. Dat moeten we afwachten.'

Momenteel lijkt Aston Martin naar het team van Red Bull te kunnen kijken als een echte rivaal. 'De referentie is altijd de snelste auto.' Toch wil Krack niet al te veel letten op de concurrentie. 'Als het gaat om het identificeren van zwakke plekken en gebieden voor verbetering, kijk je naar je eigen auto tijdens het weekend. Er is geen reden om het als vanzelfsprekend te beschouwen en te geloven dat je een voorsprong hebt op andere. Je moet kijken naar je eigen auto en beoordelen waar deze zwak is en van daaruit verdergaan.'

Krack: 'Voorzichtig zijn met voorspellingen doen'

De achterstand op Red Bull was in de afgelopen races nog altijd groot, ondanks dat Fernando Alonso in beide races op het podium stond. Het is de vraag of het ontwikkelingspad voldoende zal zijn. 'Het is een goede vraag of de Red Bulls bij te halen zijn. Nu de ontwikkelingsrace begonnen is, vechten we met mensen die andere capaciteiten hebben dan wij. Bovendien is Red Bull het ook gewend om het succes te bereiken. We moeten voorzichtig zijn met het doen van te veel voorspellingen op dat gebied', aldus Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws