Dominantie Verstappen 'een groot probleem': 'Sport door Netflix gepresenteerd als gelijk speelveld' Formule 1
Formule 1

Dominantie Verstappen 'een groot probleem': 'Sport door Netflix gepresenteerd als gelijk speelveld'

Dominantie Verstappen 'een groot probleem': 'Sport door Netflix gepresenteerd als gelijk speelveld'

Mark Gallagher, business expert van de Formule 1, denkt dat de dominantie van Max Verstappen voor problemen kan zorgen. De voormalige persvoorlichter van het team van Jordan denkt dat nieuwe fans de Formule 1 niet interessant zullen vinden als de dominantie van de coureur van Red Bull Racing voortduurt. Dat heeft in de ogen van Gallagher ook te maken met de Netflix-serie Drive to Survive, aangezien de serie een gelijk speelveld probeert te tonen.

Verstappen kende vorig jaar het meest dominante seizoen van één coureur aller tijden. De coureur van Red Bull wist negentien van de 22 races te winnen en wist daardoor ook zijn derde wereldtitel op rij te winnen. Momenteel zijn de Formule 1-fans in afwachting van de presentaties van de auto's en de testdagen die eind februari plaatsvinden in Bahrein. In de week van de testdagen in Bahrein komt ook het nieuwe Netflix-seizoen van Drive to Survive uit.

De serie heeft een hoop nieuwe fans naar de sport gebracht, maar volgens Gallagher dreigt de Formule 1 deze fans weer te verliezen. De voormalige Formule 1-journalist merkt op dat de serie zijn best doet om ieder team in beeld te brengen en te laten zien dat de Formule 1 daadwerkelijk een zeer competitieve sport is. 'Maar dan ga je naar een daadwerkelijke race en wint Max Verstappen, en domineert Red Bull volledig', geeft Gallagher aan bij de Flat Chat-podcast.

Oude garde zal aan F1 verbonden blijven

'Dus je hebt een sport die zichzelf heeft gepresenteerd als een gelijk speelveld, maar in werkelijkheid gaat het om de technische meritocratie', vervolgt de Formule 1-expert. Red Bull en Verstappen domineren de sport sinds het 2022-seizoen. Ferrari kon toen in het begin nog meedoen om de zeges, maar na de winterstop, en in 2023, is de voorsprong alleen maar groter geworden voor Red Bull. 'Ik denk dat deze dominantie een groot probleem is voor de Formule 1. Het is wel briljant voor Red Bull, want we praten over negentien overwinningen voor Max in een seizoen.'

De dominantie van Red Bull en Verstappen hebben ervoor gezorgd dat enkele records uit de geschiedenisboeken zijn verdwenen. Fans die in 1988 McLaren de Formule 1 zagen domineren, weten hoe de sport in elkaar steekt en zullen dus trouw blijven kijken, volgens Gallagher. 'Terwijl de fans die er misschien in de afgelopen twee jaar bij zijn gekomen, nu misschien ineens vinden dat het niet boeiend genoeg is om alle races te gaan kijken', is de conclusie van de Noord-Ier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws