Doornbos nagelt Perez aan de schandpaal: 'Dit is zó pijnlijk' Formule 1
Formule 1

Doornbos nagelt Perez aan de schandpaal: 'Dit is zó pijnlijk'

Doornbos nagelt Perez aan de schandpaal: 'Dit is zó pijnlijk'

Robert Doornbos vindt dat Sergio Perez in de opwarmronde van de Grand Prix van België veel te veel risico heeft genomen. De Mexicaan schoot in de openingsronde van de wedstrijd van het circuit, waarna hij zijn voorwielophanging afbrak en zijn voorvleugel vernietigde. Totaal onnodig, geeft Doornbos aan bij Crashen in de Keuken. Het incidentje gaat bovendien zijn mentale stempel wel drukken op de teamgenoot van Max Verstappen.

Doornbos pakt de beelden van de crash van de Red Bull Racing-coureur er even bij. Na het uitkomen van de Kemmel Straight stuurt Perez iets te laat in, waardoor hij op de spekgladde kerbstones terecht komt. 'Op het moment dat hij op de kerbs zit, remt hij niet, geeft hij geen gas, hij doet eigenlijk niets. Veel te veel risico, veel te veel', is Doornbos van mening.

'Hij schakelt terug, krijgt onderstuur en dan duurt het lang voordat die auto draait. Hij stuurt in, die auto draait niet, dan is het beter om je stuur recht te zetten en rechtdoor te schieten. Je kan de chicane gewoon afsnijden', beargumenteert Doornbos. In de opwarmronde was het geen probleem geweest wanneer Perez na Kemmel Straight rechtdoor was geschoten. In plaats daarvan probeerde hij de betreffende bocht te halen.

Doornbos: 'Dat je denkt: oké, ik heb me verremd. Je komt op full wets aan na een lang recht stuk, uit de pits, je banden zijn koud, schiet daar gewoon rechtdoor. Neem je verlies.' Onhandig dus dat hij alsnog een poging deed om de bocht te halen. Die poging resulteerde uiteindelijk dus in een crash, waardoor Perez zijn startplek in de top tien verloor.

Perez wordt gered door Red Bull, maar mentale tik blijft

De RB16B werd weggetakeld en kon wegens het uitstel van de Grand Prix nog gerepareerd worden. Een geluk bij een ongeluk dus voor Perez, dat zijn team mag bedanken voor het opknappen van zijn auto. Ze deden dit in ongeveer anderhalf uur, een uur langer dan ze erover deden om in 2020 in Hongarije de bolide van Verstappen in ere te herstellen nadat de Nederlander crashte op weg naar zijn startplek.

Hoewel Perez uiteindelijk nog wel deel kon nemen aan de processie achter de safety car, weet de Ziggo Sport-analist dat dit haar sporen wel na gaat laten op de man die ook in 2022 voor Red Bull uit zal komen. 'Dit is verschrikkelijk pijnlijk. Voor je ego en nog zoveel meer redenen. Dit is zó killing, dit blijft je achtervolgen.' Perez gaat het onfortuinlijke moment in de Belgische Ardennen niet snel vergeten als het aan Doornbos ligt.

Rob Kamphues vraagt zijn mede-presentator tenslotte hoe het kon dat het gat tussen Verstappen en Perez op Spa-Francorchamps groter was dan ooit tevoren in 2021. 'Het circuit is langer. Normaal is het zes tienden, maar op Spa is het circuit een paar kilometers langer', concludeert Doornbos. Zodoende moest Perez nog eens drie tienden toegeven op de Limburger. Een uiterst lastig weekend voor de Red Bull-man.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws