Rob Kamphues

Sinds 2015 is Rob Kamphues één van de vaste gezichten van de Formule 1-uitzendingen van Ziggo Sport. Vanuit de studio in Hilversum presenteert hij alles wat met de sport te maken heeft. Zo is hij het gezicht van de voorbeschouwingen van alle kwalificaties en races in de Formule 1 en presenteert hij elke vrijdagavond het Race Café. In dat programma ontvangen Kamphues en vaste analist Robert Doornbos prominenten uit de racerij in een lichtvoetig programma vol analyses, humor en besprekingen van het laatste nieuws. In 2022 maakte de Formule 1 de overstap naar Viaplay, onderdeel van de Nordic Entertainment Group. Kamphues stapte niet over naar de streamingdienst en bleef werkzaam bij Ziggo Sport. 

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Ervaring in de televisie

Kamphues is een manusje van alles. Zo is hij, naast presentator, ook cabaretier en speelde de rol van Rare Piet in het Sinterklaasjournaal. Het meest bekend is hij van De Reünie, een programma waarin hij in een klaslokaalsetting oude klasgenoten van een bepaalde school ontvangt. Tegenwoordig presenteert Kamphues echter vooral op Ziggo Sport en niet meer op andere kanalen.

Amateurcoureur

Zelf heeft Kamphues ook ervaring in de racerij, zij het op een niet bijzonder hoog niveau. Hij is vooral een hobbycoureur, maar deed in 2009 bijvoorbeeld ook mee in het professionele circuit. Dat jaar reed hij een seizoen lang rond in de SEAT León Eurocup. Zonder succes overigens, want punten werden er niet gehaald. Zijn beste resultaat in die competitie was een negende plek.

Rob Kamphues Nieuws