Doornbos ziet 'nieuwe ingrediënten' in titeljaar Verstappen: 'Het wordt hem niet makkelijk gemaakt' Formule 1
Formule 1

Doornbos ziet 'nieuwe ingrediënten' in titeljaar Verstappen: 'Het wordt hem niet makkelijk gemaakt'

Doornbos ziet 'nieuwe ingrediënten' in titeljaar Verstappen: 'Het wordt hem niet makkelijk gemaakt'

Robert Doornbos stelt dat 2021 beslist niet het makkelijkste jaar is voor Max Verstappen om Lewis Hamilton uit te dagen. Met een kalender die nog last heeft van de nasleep van COVID-19, en de introductie van enkele formatwijzigingen, heerst er gedurende Grand Prix-weekenden meer onzekerheid dan in het verleden het geval was. Wel zijn de heren van Formule 1 Café van mening dat de Nederlander een goede kans maakt op het winnen van de F1-wereldtitel.

'Bizar jaar, toch. Dat Verstappen eindelijk de auto heeft om mee te doen voor het WK en dan krijg je allemaal van dit soort nieuwe ingrediënten', laat de Formule 1-analist weten bij het populaire F1-praatprogramma. Daarmee wijst hij op de intrede van de Grand Prix van Qatar, die op Losail International Circuit verreden zal worden. Een circuit waar de Formule 1-coureurs geen ervaring mee hebben.

'Eerst die sprintkwalificatie-races, nu nieuwe circuits. Het wordt het hem niet makkelijk gemaakt', vervolgt de oud F1-coureur. Er wordt van alles op de Limburger af geschoten, maar tot op heden lijkt hij zich door het nieuwe kwalificatieformat, dat nog eenmaal gebruikt zal worden in Brazilië, niet minder comfortabel te voelen in de auto.

Daarnaast gaat Verstappen wel naar een nieuw circuit, maar doet de rest van de grid dit uiteraard ook, merkt Tom Coronel op: 'Maar het is toch voor iedereen hetzelfde? Een nieuw circuit is een nieuw circuit. Als het voor iedereen hetzelfde is, moet je het slim spelen.' Het Qatarese circuit leent zich voor inhaalmanoeuvres, meent de WTCR-coureur, die ervaring heeft op de baan.

Titelkansen Verstappen

Hoe liggen de titelkansen van Verstappen? Zijn er circuits waarop Red Bull sowieso de overhand heeft ten opzichte van Mercedes? Alle heren aan tafel vinden het moeilijk te voorspellen, zo ook Jack Plooij: 'Het zijn allebei gewoon topcoureurs.' Als Coronel hem dan toch tot een antwoord dwingt, meldt hij het volgende: 'Oké, Turkije, voordeel voor Max.' Coronel: 'Ik zeg fifty-fifty.'

Naarmate ze het lijstje afgaan, wordt duidelijk dat Coronel veel vertrouwen heeft in de titelstrijd van Red Bull. Zo ziet hij de Grands Prix van Amerika, Mexico en Brazilië allen naar de 24-jarige gaan. Doornbos stelt zich voorzichtiger op: 'Die auto's, daar zit niets tussen. Op ieder circuit zijn ze aan elkaar gewaagd.' Het kan dus zomaar eens een spannende slotfase van het 2021-seizoen worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws