Ecclestone niet bang voor verliezen Monaco: 'Hebben ze de ballen niet voor' Formule 1
Formule 1

Ecclestone niet bang voor verliezen Monaco: 'Hebben ze de ballen niet voor'

Ecclestone niet bang voor verliezen Monaco: 'Hebben ze de ballen niet voor'

Bernie Ecclestone maakt zich absoluut geen zorgen dat de Formule 1 uit Monaco gaat verdwijnen. De voormalig baas van de F1 denkt dat niemand de beslissing durft te nemen, en stelt daarnaast ook dat het prinsendom een van de pareltjes van de kalender is. De kans dat deze er vanaf wordt gehaald is dan ook minimaal in zijn ogen.

In niet mis te verstane woorden laat de 91-jarige tegenover Reuters weten dat niemand het aan gaat durven om de Grand Prix van Monaco daadwerkelijk van de kalender te halen. 'Ik denk niet dat iemand de ballen heeft om die race weg te halen uit Monaco. Of het nu de slechtste race of de beste race is, het is het kroonjuweel van de F1.'

De Brit ziet juist dat veel andere Grand Prix-organisatoren kijken naar hoe dingen in Monaco gedaan worden. Met name de glitter and glamour van Monaco wordt nagebootst. 'Kijk naar Miami. Dat was geen Formule 1-race. Het had een lokale clubrace kunnen zijn. Ze hadden van die boten op de parkeerplaats om het op Monaco te laten lijken.'

Geruchten dat Monaco verdwijnt

De laatste maanden gaan er steeds meer geluiden dat de race in het prinsendom moet gaan plaatsmaken voor een andere Grand Prix. Onder andere Las Vegas komt erbij op de kalender en de ruimte wordt steeds minder, terwijl de nieuwe circuits zich in grote getale aanbieden. Verschillende circuits zouden daardoor moeten vrezen, waaronder Monaco.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws