Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone is de voormalige CEO van de Formule 1 en is tevens oud-coureur. Ecclestone probeerde zich in 1958 voor twee GP's te kwalificeren, maar dat lukte niet. In 1972 kocht Ecclestone het team van Brabham, waar hij vijftien jaar teambaas van zou blijven. Ecclestone verkocht ook de rechten van de F1 en bleef aan als CEO van de sport tot januari 2017, toen LIberty Media de F1 overnam. 

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Invloedrijk man

Bernie Ecclestone is een voormalig prominente figuur in de Formule 1-wereld, vooral bekend om zijn rol als de CEO en uitvoerend directeur van Formula One Management (FOM) en zijn leiderschap in de commerciële kant van de sport. Bernie Ecclestone werd geboren op 28 oktober 1930 in St. Peter, South Elmham, Engeland. Hij begon zijn carrière als coureur in de jaren 1950, maar zijn racetalent werd nooit echt erkend. Hij besloot al snel over te schakelen naar het management en werd manager van coureurs zoals Stuart Lewis-Evans en Jochen Rindt.

Ecclestone verwierf bekendheid en invloed in de Formule 1 als een briljante onderhandelaar en zakenman. Hij speelde een cruciale rol in de commercialisering van de sport en hielp bij het sluiten van lucratieve televisiecontracten en sponsordeals voor de Formule 1. Zijn bedrijf, Formula One Management (FOM), beheerde de commerciële aspecten van de sport en bevorderde de groei van de Formule 1 als een wereldwijde entertainmentindustrie.

De Brit was gedurende tientallen jaren het dominante figuur in de Formule 1, waarbij hij de sport bestuurde en onderhandelde met teams, circuits en sponsors. Hij staat bekend om zijn sterke persoonlijkheid en zijn vermogen om deals te sluiten die de Formule 1 tot een van 's werelds meest populaire en winstgevende sporten maakten.

In 2017 verkocht Bernie Ecclestone zijn meerderheidsbelang in de Formule 1 aan Liberty Media, een Amerikaanse mediabedrijf, waarmee hij zijn leiderschap in de sport beëindigde. Hoewel Bernie Ecclestone niet langer de leiding heeft over de Formule 1, wordt hij nog steeds beschouwd als een invloedrijk figuur in de geschiedenis van de sport vanwege zijn rol in de commerciële ontwikkeling en de wereldwijde uitbreiding ervan.

Bernie Ecclestone Nieuws